LExxC650

Sony nie kupuj, bo przepłacisz i nie będziesz zadowolony. Np do Sonego nie podłączysz pamięci o większej pojemności niż 16GB (16 albo 8, nie pamiętam dokładnie) - Samsung z tym problemu nie ma, obsługuje bezproblemowo nie tylko pamięci flash, ale i również dyski przenośne. Samsung jest bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze, posiada wygodny, podświetlany pilot, świetne opcje Internetowe (pod względem możliwości tutaj Sony wymięka od razu - większość aplikacji przeznaczona jest nie na polski rynek. Na pewno będzie to jakoś rozwijane, ale wątpie czy w Sonym pojawi się np. Ipla, jak to ma miejsce w Samsungu).
Z wad Samsunga mogę wymienić dwie, które mi doskwierają trochę - brak analogowego wyjścia dźwięku (dostępne jest tylko cyfrowe, no i poprzez komponent, hdmi oraz Euro) oraz prezentowany przez niego dźwięk hmm czasem nie daje satysfakcji (ale może to kwestia jego ustawień).
Przyznam też szczerze, że z tego co słyszałem Sharp również robi dobre telewizory...
A różnica między telewizorem z podświetleniem lampowym a ledowym, cóż, na pewno jego grubość, a czy w wyświetlanym obrazie jest jakaś różnica trzeba ocenić to samemu lub poczytać testy w Internecie. Za 3000 nie kupisz jednak telewizora LED, który posiadał by diody pod całym ekranem, będą to tylko telewizory z podświetleniem krawędziowym - bez czytania testów się nie obejdzie, jeśli chcesz podejść do tego technicznie.
Jednak ja polecam Ci zainwestować w Samsunga, zwłaszcza w najwyższą serię C650 bo naprawdę warto. Sony omijaj dużym łukiem, chyba, że chcesz przepłacić za markę, idiotyczny pilot i nieciekawy wygląd ;P