logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora LCD 32 lub 37 do 3000 zł – Samsung, Sony czy Sharp?

LosPablos 10 Sty 2011 16:48 3167 12
REKLAMA
  • #1 8986556
    LosPablos
    Poziom 9  
    Panowie nosze się z zamiarem kupna telewizora LCD. Który moglibyscie mi polecić?? Zastanawiałem sie nad markami Samsung, Sony lub Sharp.. Chciałbym żeby ten telewizor był w miarę nowoczesny pod względem funkcji.. 32 lub 37 cali... Kwota jaką chce przeznaczyć to 2500-3000.
  • REKLAMA
  • #2 8986648
    zbychmg
    Poziom 31  
    Ocena: 159
    W tej kwocie zmieścisz i Samsunga i Sony i Sharp-a Aqua Full HD i nawet z podświetleniem LED. Jeśli masz miejsce kup 37" jeśli mały pokój 32". Wpisz w przeglądarkę Telewizor LCD 32 lub przejdź na stronę Euro AGD itp. tam sa opinie i promocje. Na prawdę wielki wybór
  • #3 8986796
    LosPablos
    Poziom 9  
    A które sa lepsze zwykłe LCD czy LED ??
  • #4 8986816
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Za 3000zł to lekko możesz kupić Samsunga Led, 40 cali.Oczywiście że Led.
  • REKLAMA
  • #5 8988409
    LosPablos
    Poziom 9  
  • #6 8988451
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1729
    Nie koniecznie LED są lepsze. To tylko opinia rozpowszechniona przez ludzi. Zobacz sobie Samsung 32 bądź 37 model c650. Wymiata nie jednego Leda!
  • #7 8989471
    x X x
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    LExxC650 ;) Sony nie kupuj, bo przepłacisz i nie będziesz zadowolony. Np do Sonego nie podłączysz pamięci o większej pojemności niż 16GB (16 albo 8, nie pamiętam dokładnie) - Samsung z tym problemu nie ma, obsługuje bezproblemowo nie tylko pamięci flash, ale i również dyski przenośne. Samsung jest bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze, posiada wygodny, podświetlany pilot, świetne opcje Internetowe (pod względem możliwości tutaj Sony wymięka od razu - większość aplikacji przeznaczona jest nie na polski rynek. Na pewno będzie to jakoś rozwijane, ale wątpie czy w Sonym pojawi się np. Ipla, jak to ma miejsce w Samsungu).

Z wad Samsunga mogę wymienić dwie, które mi doskwierają trochę - brak analogowego wyjścia dźwięku (dostępne jest tylko cyfrowe, no i poprzez komponent, hdmi oraz Euro) oraz prezentowany przez niego dźwięk hmm czasem nie daje satysfakcji (ale może to kwestia jego ustawień).

Przyznam też szczerze, że z tego co słyszałem Sharp również robi dobre telewizory...

A różnica między telewizorem z podświetleniem lampowym a ledowym, cóż, na pewno jego grubość, a czy w wyświetlanym obrazie jest jakaś różnica trzeba ocenić to samemu lub poczytać testy w Internecie. Za 3000 nie kupisz jednak telewizora LED, który posiadał by diody pod całym ekranem, będą to tylko telewizory z podświetleniem krawędziowym - bez czytania testów się nie obejdzie, jeśli chcesz podejść do tego technicznie.

Jednak ja polecam Ci zainwestować w Samsunga, zwłaszcza w najwyższą serię C650 bo naprawdę warto. Sony omijaj dużym łukiem, chyba, że chcesz przepłacić za markę, idiotyczny pilot i nieciekawy wygląd ;P
  • REKLAMA
  • #8 8990221
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1729
    Więc masz kolejne potwierdzenie by brać Samsunga C650.
  • #9 8993883
    Iceman31
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    adamadi33 napisał:
    Za 3000zł to lekko możesz kupić Samsunga Led, 40 cali.Oczywiście że Led.

A ja twierdzę, że LCD i udowodnij mi, że jest inaczej.
    Taką formą wypowiedzi to ja mogę udowadniać nawet wyższość cukru drobnoziarnistego nad gruboziarnistym. Oczywiście ten pierwszy jest lepszy.... i udowodnij, ze jest inaczej.
    Nic nie wnosisz swoim postem kolego.

Pod uwagę trzeba wziąć jedno! Te większość LEDów proponowanych w naszych sklepach to hiper cieniutkie telewizorki z KRAWĘDZIOWYM PODŚWIETLENIEM LED. A co za tym idzie zdarzają się modele, na których widać jak ekran na bokach jest jaśniej podświetlony niż w części środkowej..... to już pierwszy minus w porównaniu do LCD.
    W czym więc LED jest lepszy? Ładnie wygląda bo jest hiper cienki? Bo pobiera mniej prądu? Jeden telewizor wiosny w oszczędnościach domowych nie uczyni.... chcesz oszczędności to zainwestuj w nową pralkę, lodówkę, wywal mikrofalówkę 2500Watt...
    Poza tym porównywalne parametrowo modele LCD - LED.... LCD jest tańszy i tu jest oszczędność.
    LED i lepsza czerń??? Tak!! Na całym czarnym ekranie jeśli ktoś lubi na taki się gapić. Bo nie spotkałem jeszcze nikogo kto się zastanawia nad czernią, czy jest faktycznie czarna czy troszkę bardziej czarna oglądając film.
    Chwyty reklamowe jednak działają na podświadomość.....
    Ja wybrałbym LCD zamiast LEDa.....
    LED może jak stanieje będzie dobrą propozycją.
  • REKLAMA
  • #10 8994991
    maxsp2
    Poziom 11  
    A może weź pod uwagę telewizory LG! Duży wybór wtym przedziale cenowym świetna jakość, wyposażenie, możliwości i ładny wygląd.
  • #11 9018718
    chris18404
    Poziom 19  
    Ocena: 77
    Witam.Sorry że się podpinam pod temat. Mam pytanie przy odległości 2,75 metra od kanapy telewizor LCD LExxC650,jaką powinien mieć przekątną 32 czy 37, bardzo proszę o radę.Pozdrawiam
  • #12 9018908
    Iceman31
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Ja mam przy tej odległości 40" i jest OK.
    37 będzie akurat.
  • #13 9254795
    chris18404
    Poziom 19  
    Ocena: 77
    Mam pytanie: jakie są rodzaje matryc stosowane w Samsungach? Słyszałem że są trzy typy...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora LCD o przekątnej 32 lub 37 cali w przedziale cenowym 2500-3000 zł, rozważając marki Samsung, Sony i Sharp. W odpowiedziach podkreślono, że w tej kwocie można znaleźć modele z podświetleniem LED. Użytkownicy sugerują, że Samsung C650 jest dobrym wyborem, oferującym lepszą obsługę pamięci USB i intuicyjny interfejs w porównaniu do Sony. Pojawiły się również opinie na temat różnic między telewizorami LCD a LED, z naciskiem na to, że LED-y mogą mieć problemy z równomiernym podświetleniem. Warto również rozważyć telewizory LG, które oferują dobrą jakość w tym przedziale cenowym. Użytkownicy zalecają wybór większego ekranu, jeśli warunki na to pozwalają.
REKLAMA