logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai Accent '00 centralny zamek a światła postojowe

buniazz 16 Sty 2011 18:16 1028 6
REKLAMA
  • #1 9014973
    buniazz
    Poziom 2  
    Witam!
    Ostatnio kupiłem Hyundaia Accenta rocznik 2000, jak się okazało samochód posiadał zamek centralny sterowany pilotem, jednak pilota nie dostałem. Trudno;). Wymieniłem sterownik zamka na Carprotect bx50s i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że chcę podłączyć go nie pod kierunkowskazy a pod pozycje(
    przyzwyczajenie z poprzednich aut, np ford fusion który miał w ten sposób podłączony centralny fabrycznie - w Polsce rzadko coś takiego widziałem, we Włoszech bardzo często).
    I teraz pytanie: jak się za to zabrać? gdzie podłączyć przewód z centralki?
    pozdrawiam serdecznie!
  • REKLAMA
  • #2 9015149
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5133
    Tak jak kierunki, pozycję można wyłapać w lewym progu
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #3 9015178
    buniazz
    Poziom 2  
    milejow napisał:
    Tak jak kierunki, pozycję można wyłapać w lewym progu

A konkretniej? bo niewiele mi to mówi.
  • REKLAMA
  • #4 9015190
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    To może zajrzyj w ten lewy próg. I będziesz zaskoczony tym, co tam znajdziesz. A znajdziesz wiązkę idącą do tyłu auta. Co jeszcze potrzebujesz?
    Ps. Podłączyć się można oczywiście i w innych miejscach.
  • #5 9015217
    buniazz
    Poziom 2  
    Błażej napisał:
    To może zajrzyj w ten lewy próg. I będziesz zaskoczony tym, co tam znajdziesz. A znajdziesz wiązkę idącą do tyłu auta. Co jeszcze potrzebujesz?
    Ps. Podłączyć się można oczywiście i w innych miejscach.

To, że znajdę tam wiązkę to wiem:) w takim razie muszę znaleźć przewód od pozycji, chyba że ktoś wie, który z przewodów odpowiada za te światła?
    dzięki za odpowiedzi!
    pozdr
  • #6 9015245
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5133
    Tyle razy pisałem o probówkach z marketu za 3zety
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #7 9015261
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    Regulamin pkt 16.
    Sprawa do zrobienia samodzielnie w ciągu dwóch minut, a nawet krócej, jak ci się będzie chciało w złącza tylnych kloszy zajrzeć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił Hyundaia Accenta z 2000 roku, który ma centralny zamek sterowany pilotem, ale nie otrzymał pilota. Po wymianie sterownika na Carprotect bx50s, chce podłączyć go do świateł pozycyjnych zamiast kierunkowskazów. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić lewy próg, gdzie znajduje się wiązka kabli prowadząca do tyłu auta. Wskazówki dotyczą również użycia probówki do identyfikacji odpowiednich przewodów. Podłączenie można zrealizować w różnych miejscach, a dostęp do złączy tylnych kloszy może ułatwić proces.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA