logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C45 - brak obrazu na wyświetlaczu, działa tylko podświetlenie

irys11 17 Paź 2004 11:53 1086 7
REKLAMA
  • #1 917972
    irys11
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Telefon dostałem od kolegi, najprawdopodobniej upadł, ale przez miesiąc jeszcze wszystko działało.Po włączeniu telefonu włancza sie tylko podświetlanie całego telefonu na około 10s. na wyświetlaczu nic sie nie pojawia,telefon nie reaguje na żadne przyciski :cry:prosze doradzcie co mam zrobić. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 918002
    KALI
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Prawdopodonie uszkodzony wyświetlacz, a pozatym moze Wrong software i dlatego nie dziala klawiatura, najlepiej to podstaw wyświetlaccz i sprawdź.
  • REKLAMA
  • #3 1189629
    cyburciak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    jestem w podobnej sytuacji: włączam fon i na wyświetlaczu nic.... rudo;) jak sprawdzić co padło?? co oprócz wyświetlacza mogło paść?? kto ma do sprzedania wyświetlacz do Simens'a C45 ;) nowy...
  • REKLAMA
  • #4 1189650
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Ja mam odwrotna sytuacje... telefon sie włącza reaguje na przyciski... nawet na ślepo sie mozna zalogować. Ale na wyświetlaczu nic. Co dziwne wyświetlacz jest dobry, sprawdzony na dobrym sprzęcie. Więc poszukuje elektroniki tanio do niego.

Jakby komuś była niepotrzebna to niech da znać.
  • #5 1191661
    cyburciak
    Poziom 15  
    chciałbym zmienić standardowy kolorek wyświetlacza na niebieski...

czy wyświetlacz od MT50 będzie pasował??
  • REKLAMA
  • #6 1192560
    deschek
    Poziom 13  
    Zmienic kolorek wysweitlacza? Musisz zmienic diody.
  • #7 1193610
    cyburciak
    Poziom 15  
    bo ten wyświetlacz mi padł (chyba: bo po włączeniu wyświetla się cały na rudo i nic więcej nie widać...), więc pomyślałem żeby odrazu na niebieski zmienić...

czy to możliwe??
  • #8 1193653
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    kolor wyświetlacza to kolor diód jakie masz w telefonie.
    a tam panowie spróbowałbym jednak zacząć od wymiany LCD

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Siemens C45 po upadku uruchamia się tylko z podświetleniem na około 10 sekund, bez wyświetlania obrazu i bez reakcji na przyciski. Najprawdopodobniejszą przyczyną jest uszkodzony wyświetlacz LCD. Możliwe jest również, że problemem jest nieprawidłowe oprogramowanie, które powoduje brak reakcji klawiatury. Zaleca się wymianę wyświetlacza na nowy lub sprawdzony egzemplarz. W dyskusji poruszono także temat zmiany koloru podświetlenia wyświetlacza, która wymaga wymiany diod LED, a nie samego LCD. Pojawiła się również informacja o kompatybilności wyświetlaczy, jednak wyświetlacz od modelu MT50 nie jest bezpośrednio kompatybilny z C45.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA