logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite L40 - 14H - brak uruchomienia, BIOS S29AL008D, napięcia OK

luis_elektr 25 Sty 2011 12:09 1287 0
REKLAMA
  • #1 9054105
    luis_elektr
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam.
    Mama sprzęt jak w temacie. Po podłączeniu zasilacza ładuje akumulator (około 12,5V na pinie zasilającym akum.). Po wciśnięciu przycisku włącznika zaczyna świecić dioda włączenia lecz nic się więcej nie dzieje. Można go też wyłączyć z przycisku, więc wydaje mi się, że kontroler klawiatury jest sprawny :/
    Po około minucie procesor i mostek północny nagrzewają się... po dłuższym czasie radiator jest gorący, ale wentylator nie włącza się.
    Napięcia na płycie: 1,2V, 3,5V i 5V.
    Pierwsze co przyszło mi do głowy to BIOS, ale jest problem bo kość jest typu: S29AL008D. Moje pytanie. Czy programował ktoś tego typu układ? W specyfikacji układu producent napisał, że można do tego użyć standardowego programatora - w sumie nic mi to nie mówi. Mam programator EasyPRO 90B. Chyba, że ktoś spotkał się z podobną usterką w tym sprzęcie i było to coś innego uszkodzonego? :)
    Z góry dzięki za odp.

Dodano po 25 [minuty]:

Małe uaktualnienie :) Wentylator działa... po prostu poprzednio nie chciałem zbytnio cisnąć procesora i mostka :)
  • REKLAMA
REKLAMA