Witam.
Problem dotyczy drukarki (urządzenie wielofunkcyjne) Epson sx218 która nie drukuje czarnego koloru (tuszu)
innymi kolorami drukuje bez problemu (tusze to zamienniki) na których drukowała już kilka wydruków (mono i kolor) i było ok.Wskaźnik tusz wskazuje czarnego ok. 60% a pozostałych ok.85%.Po czyszczeniu dysz i głowicy zauważyłam spadek tuszu.
Podsumowując napiszę co już zrobiłam by znaleźć problem:
- czyszczenie dysz (programowe) .
- czyszczenie głowicy (programowe).
- najnowsze sterowniki (aktualizacja ze strony producenta).
- wszelkie ustawienia (menu główne) między innymi;typ papieru,kolory,szarości,jakość wydruku.
Nadal zachowuje się tak samo - w wydruku testowym są wszystkie kolory oprócz czarnego .
Bardzo proszę o pomoc bo mi skończyły się pomysły
Może to coś banalnego ale my kobietki ...
Problem dotyczy drukarki (urządzenie wielofunkcyjne) Epson sx218 która nie drukuje czarnego koloru (tuszu)
innymi kolorami drukuje bez problemu (tusze to zamienniki) na których drukowała już kilka wydruków (mono i kolor) i było ok.Wskaźnik tusz wskazuje czarnego ok. 60% a pozostałych ok.85%.Po czyszczeniu dysz i głowicy zauważyłam spadek tuszu.
Podsumowując napiszę co już zrobiłam by znaleźć problem:
- czyszczenie dysz (programowe) .
- czyszczenie głowicy (programowe).
- najnowsze sterowniki (aktualizacja ze strony producenta).
- wszelkie ustawienia (menu główne) między innymi;typ papieru,kolory,szarości,jakość wydruku.
Nadal zachowuje się tak samo - w wydruku testowym są wszystkie kolory oprócz czarnego .
Bardzo proszę o pomoc bo mi skończyły się pomysły
Może to coś banalnego ale my kobietki ...