logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zainfekowany komputer.Proszę o sprawdzenie loga OTL mbam

martinno 02 Lut 2011 20:18 1756 6
REKLAMA
  • #1 9094023
    martinno
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich.
    Ostatnio zauważyłem że komp dziwnie pracuje,przeskanowałem antywirusem i wykrył jakieś wirusy.Proszę o pomoc w usunięciu tego syfu z mojego komputera.
    Załączam logi z OTL i mban,cureit nic nie wykrył.
    Z góry dziękuje i proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • mbam-log-2011-02-02 (18-43-04).rar (10.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9094186
    Acorus 20
    Poziom 43  
    Ocena: 1063
    Usunąłeś wsystko?Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

:OTL
    IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.daemon-search.com/startpage
    IE - HKCU\..\URLSearchHook: {C94E154B-1459-4A47-966B-4B843BEFC7DB} - C:\Program Files\AskSearch\bin\DefaultSearch.dll ()
    FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Ask"
    O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {CCC7A320-B3CA-4199-B1A6-9F516DD69829} - No CLSID value found.
    O4 - HKCU..\Run: [jpvnsgwp] File not found
    O16 - DPF: {CAFEEFAC-0015-0000-0000-ABCDEFFEDCBA} http://java.sun.com/update/1.5.0/jinstall-1_5_0-windows-i586.cab (Reg Error: Key error.)

:Commands
    [emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt..Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
    Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
  • REKLAMA
  • #3 9094341
    martinno
    Poziom 12  
    To co wykrył Malwarebytes Anti-Malware usunięte do kwarantanny.
  • REKLAMA
  • #4 9094371
    Acorus 20
    Poziom 43  
    No to działaj OTL-em.
  • #5 9094894
    martinno
    Poziom 12  
    Nie wiem co się zje...o ,ale piszę z innego kompa teraz.
    Po wklejeniu i uruchomieniu skryptu w OTL ,komputer coś tam se robił,i wyskoczyła komenda że zostanie zrestartowany system ,klikłem ok,ale komp się sam nie wyłączył,to mu pomogłem wyłącznikiem.Kiedy się ponownie włączył wyskoczył raport który sie dało zapisać,ale nic po za tym nie da się zrobić.
    Podczas kliknięcia w cokolwiek zapala się tylko klepsydra,która po 3 sek.gaśnie,żadnego programu nie da się uruchomić ani też do przeglądarki internetowej nie da sie wejść,klepsydra sie pojawia i znika po 3 sek.
    Kiedy klikam w start pojawia się opcja wyłącz komputer,ale po kliknieciu w wyłącz
    nie reaguje.
    Co się podziało?Help
    Komputer po godz.zaczął już prawidłowo działać.
    Mam raport i nowy log OTL,proszę rzucić okiem
    Załączniki:
    • OTL.Txt 2.rar (11.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 9095861
    Acorus 20
    Poziom 43  
    W porządku.W OTL użyj opcji Sprzątanie.
  • #7 9096347
    martinno
    Poziom 12  
    Ok,dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z komputerem, który wykazywał dziwne zachowanie i wykrył wirusy podczas skanowania antywirusowego. Prosił o pomoc w usunięciu złośliwego oprogramowania, załączając logi z OTL i Malwarebytes Anti-Malware (MBAM). Otrzymał instrukcje dotyczące użycia OTL do usunięcia złośliwych elementów oraz wykonania skryptu. Po uruchomieniu skryptu komputer nie zrestartował się automatycznie, co spowodowało dalsze problemy z uruchamianiem programów. Po pewnym czasie komputer zaczął działać prawidłowo, a użytkownik podziękował za pomoc i przesłał nowy log OTL do analizy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA