Witam,
być może ktoś już miał taki problem...
Przedstawię sprawę:
Kolega dał mi komputer, który nie chce się uruchomić. Ma zainstalowany win 7 wersję home. Komputer działał dobrze wcześniej, teraz ani ja, ani on nie wiemy co jest nie tak...
Z każdą próbą odpalenia systemu pojawia się komunikat:
Odzyskiwania po błędzie systemu" i dwie opcje do wyboru:
-> Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania (zalecane)
-> Uruchom system Windows normalnie
Jak wybieram naprawę, jakieś pliki się ładują (pasek postępu widoczny), po czym wszystko znika, pozostaje tylko czarne tło... po kilku min, komputer się resetuje... i znów to samo...
Z kolei normalnie systemu uruchomić się nie da...
trwa uruchamianie systemu windows, ładuje się logo i na tym koniec...
Chciałbym zrobić format lub cokolwiek, co mogłoby pomóc...
Komputer widzi płyte z systemem (dowolny klawisz spowoduje rozruch...)
mogę:
albo naprawić system, co nie działa
albo zainstalować go od nowa, tyle tylko, że wszystko po prostu staje w miejscu... (instalator rozpoczyna pracę)
wyciągałem baterie, bawiłem się w biosie i nic.
AA i partycji recovery nie ma, została usunięta, w celu zyskania większej ilości miejsca na dysku.
jest to laptop HP6735s
Nie mogę w żaden sposób odpalić trybu awaryjnego, tzn udało mi się dostać do menu trybu awaryjnego, ale po wyborze rozruchu w tym trybie ładują się sterowniki, po czym ekran zrobił się ciemny i nagle mignęło coś niebieskiego, wyglądało to jak blue screen, tylko nie dało rady niczego zobaczyć, bo to sie działo za szybko..
tryb awaryjny z wierszem poleceń zawiesza się... jakieś sterowniki systemowe się ładują, na dole info: czekaj i nic...
Mam nadzieje, że ktoś mnie oświeci, bo chciałbym mieć to już z głowy.
Dzięki i pozdrawiam!
być może ktoś już miał taki problem...
Przedstawię sprawę:
Kolega dał mi komputer, który nie chce się uruchomić. Ma zainstalowany win 7 wersję home. Komputer działał dobrze wcześniej, teraz ani ja, ani on nie wiemy co jest nie tak...
Z każdą próbą odpalenia systemu pojawia się komunikat:
Odzyskiwania po błędzie systemu" i dwie opcje do wyboru:
-> Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania (zalecane)
-> Uruchom system Windows normalnie
Jak wybieram naprawę, jakieś pliki się ładują (pasek postępu widoczny), po czym wszystko znika, pozostaje tylko czarne tło... po kilku min, komputer się resetuje... i znów to samo...
Z kolei normalnie systemu uruchomić się nie da...
trwa uruchamianie systemu windows, ładuje się logo i na tym koniec...
Chciałbym zrobić format lub cokolwiek, co mogłoby pomóc...
Komputer widzi płyte z systemem (dowolny klawisz spowoduje rozruch...)
mogę:
albo naprawić system, co nie działa
albo zainstalować go od nowa, tyle tylko, że wszystko po prostu staje w miejscu... (instalator rozpoczyna pracę)
wyciągałem baterie, bawiłem się w biosie i nic.
AA i partycji recovery nie ma, została usunięta, w celu zyskania większej ilości miejsca na dysku.
jest to laptop HP6735s
Nie mogę w żaden sposób odpalić trybu awaryjnego, tzn udało mi się dostać do menu trybu awaryjnego, ale po wyborze rozruchu w tym trybie ładują się sterowniki, po czym ekran zrobił się ciemny i nagle mignęło coś niebieskiego, wyglądało to jak blue screen, tylko nie dało rady niczego zobaczyć, bo to sie działo za szybko..
tryb awaryjny z wierszem poleceń zawiesza się... jakieś sterowniki systemowe się ładują, na dole info: czekaj i nic...
Mam nadzieje, że ktoś mnie oświeci, bo chciałbym mieć to już z głowy.
Dzięki i pozdrawiam!