logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesłać skompilowany plik do ARM7 ADUC7026 przez JTAG?

kominek77 04 Lut 2011 18:59 2478 2
REKLAMA
  • #1 9103320
    kominek77
    Poziom 10  
    Witam, dopiero rozpoczynam przygodę z ARM7, obecnie mam ADuC702x( udało mi się dostać w Polsce 7026). Dlatego mam do Kolegów parę pytań.

1. Programowanie.
    Programuję w Keil'u i nie do końca wiem jak przerzucić skompilowany plik do mojego uC. Proszę o wypowiedz czy poniższe programatory mogą się nadać:
    W tym 3 oczywiście zamiast baterii zasilanie 3.3V oraz na wszystkich liniach 100ohmowe rezystory.
    Czy po takim podłączeniu będzie możliwa komunikacja ??
    Nie wiem też czy wtedy mam z opcji Flash użyć: "Use target driver for Flashing programming" czy tez "Use external tool" ?

2.Vref dla DACów.
    Nigdzie w datascheet'cie nie znalazłem maksymalnej wartości napięcia jakie mogę tak przyłożyć. Jedynie opis DACGND to DACVDD.
    Jako że zasilanie będzie 3.3V, to pytanie moje czy max mogę na wejście DACref podać również 3.3 czy mogę 0-5V ??

3. Częstotliwość pracy.
    Rozumiem, że uC może pracować z wewnętrzym zegarem ok. 41MHz +-3%. Jeśli podłączę z zewnątrz 44MHz to tolerancja będzie +-1%. To chyba rozumiem ale wolałem się upewnić.

4. Łączenie z PCB.
    Docelowo użyję (jak uda mi się zakupić) 702x z LFCSP-40. Mam pytanie: czy można gdzieś (Polska bądź poza) kupić podstawkę/adapter pod to? Czy to się lutuje jakoś bezpośrednio ?? Oraz co oznacza: "THE LFCSP_VQ ONLY HAS AN EXPOSE THAT MUST BE LEFT UNCONNECTED." Czy chodzi o "metalowy brzuszek" ?? (poza wyprowadzeniami ma również metalowy kwadrat pod spodem.

Będą wdzięczny za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9116336
    kominek77
    Poziom 10  
    rozumiem, że brak odezwu znaczy ze sam muszę sobie radzic ??

A moze ktos mial do czynienia z lutowaniem takich maleństw ?

pozdrawiam
REKLAMA