logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować Windows Vista bez płyty po formacie laptopa?

djarek18 06 Lut 2011 20:16 4399 6
REKLAMA
  • #1 9113510
    djarek18
    Poziom 2  
    Witam. Mam taki problem. Posiadam laptopa z oryginalnym windowsem vista lecz przy zakupie laptopa windows mialem praktycznie zainstalowany tylko recover nagralem sobie na plyte oczywiscie windows jest oryginalny lecz nie mialem plyty instalacyjnej zadnej do tego kompa. Teraz moja laptop byl w gruntowym wyczyszczeniu i formatowaniu tak ze nawet partycji zadnej niemam zrobionej i musze jakos wgrac tego windowsa. Mam pytanie czy jest jakas mozliwosc sciagnecia z microsoftu pliku instalacyjnego visty oczywiscie cdkey mam z dolu pod laptopoem oryginalna naklejke to bym sobie wpisac kod. Tylko czy mozna gdzies jakos sciagnac taka instalke i zgrac na plytke?? i czy oczywiscie bedzie to legalne??? Dzieki z gory za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 9113571
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    djarek18 napisał:
    recover nagralem sobie na plyte

No to przecież masz to, co potrzebujesz.
  • REKLAMA
  • #3 9113637
    djarek18
    Poziom 2  
    Wiem ze gdzies tam na dysku jest ukryty windows, ze mimo formatu odzyskuje sie go ale ja mialem konkretny format przez informatyka sadowego ktorego zadaniem bylu usuniecie wszystkich plikow na moim kompie i nie wiem czy ten windows tez tam nie bedzie usuniety? I czy ta plyta z recovery mi sie na cos przyda
  • #4 9113836
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    > nie wiem czy ten windows tez tam nie bedzie usuniety?

My za Ciebie nie sprawdzimy, uzyj jakiegos programu, ktory wyswietla patycje i sprawdz. Np. GParted Live CD.

> czy ta plyta z recovery mi sie na cos przyda

Uruchom z niej komputer i sprawdz.

W razie problemow z odzyskaniem obraz plyty znajdziesz na google jak chwile poszukasz. Wersja musi sie zgadzac z Ta z naklejki.
  • REKLAMA
  • #5 9114409
    Chuck Norris
    Poziom 21  
    Ocena: 1
    System Windows Vista można pobrać ze strony producenta lub innych serwerów.
  • REKLAMA
  • #6 11149372
    areek12
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Mam podobny problem co w wątku tyle że nie wiem że mam na kompie tą vistę i jest w recovery ale za nic nie mogę tego znaleźć. w zarządzaniu wyświetla sie jakby osobna partycja recovery tylko jak mogę to na płytę nagrać?
  • #7 11149574
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    W instrukcji laptopa masz napisane jak zrobić DVD recovery.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z reinstalacją systemu Windows Vista na laptopie, który został sformatowany i nie ma dostępu do partycji recovery. Posiada oryginalny klucz produktu, ale nie ma płyty instalacyjnej. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak sprawdzenie ukrytej partycji z systemem za pomocą programów takich jak GParted Live CD oraz wykorzystanie płyty recovery, jeśli jest dostępna. Użytkownicy wskazują również, że system Windows Vista można pobrać ze strony producenta lub innych serwerów, pod warunkiem, że wersja odpowiada tej z naklejki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA