Witam
Mam identyczny problem, fiat tipo 1,4 instalacja bedini i 20 tys zroibone na gazie
traci obroty tak jak u ciebie, na benzynie jest wszystko oki, a i na gazie czasami utryzmuja sie prawidłowe obroty, ale czasami sa tak niskie ze az
mruga kontrolka od ładowania.
Za uwazyłem ze to zależy od tego jaki gaz zatankuje, ale kazdy wie ze ilosc spalania gazu zalezy w duzej mierze od jego jakosci, no ale bez przesady, kiedys poprostu kiepskiego gazu palił mi 9l/100 a dobrego 7/100 a teraz jak zatankuje kiepski gaz to silnik potrafi zgasnac na niskich obrotach, a przy dobrym gazie pali 11/100 w trasie.
zwiedziłem juz większosc fachowców w mojej okolicy i nikt mi nie moze pomóc, wszyscy łapia sie za głowe dziwiąc sie kto w 2004 roku załozył taką instalacje, mówia ze bedini juz od 3 lat nie instalują, i ze najlepiej bylo by wymienic cały parownik.
I chyba tak zrobie bo juz niemam siły.
Naisałes ze wymieniłes membrane, mi tez to proponowali, czy u ciebie to coś pomogło ?? ??
I czy mozesz napisac ile juz zrobiles kilometrów na gazie ??
A jeszcze jedno wymiana przewodówy świec filtra powietrza czy chocby oleju na nic tu sie niezda bo ja wszystko to wymieniłem naraz, i nic niepomogło, ja tu narazie widze tylko jedno rozwiazanie wymienic parownik na jakiś lepszy, ewentualnie zestaw naprawczy czyli wymiana wnetrznosci membrany itp, no ale z tego co zrozumialem to ty juz to zrobłeś, takrze napisz co to pomogło
pozdrawiam