logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Toledo 2 - radio kasetowe działa, ale brak dźwięku w głośnikach

west1745 09 Lut 2011 16:08 840 6
REKLAMA
  • #1 9126638
    west1745
    Poziom 2  
    Witam posiadam seata toledo 2 z standardowym radiem na kasety. Radio wcześniej bardzo dobrze mi służyło ponieważ łapało mi wszystkie radia i ładnie grało, ale niedawno zepsuło mi się włączać się włącza pokazuje ze fale łapie ale w głośnikach nic nie słychać po pod głoszeniu na full słychać jak trzeszczy radio ale bardzo cicho, kasety tez nie działają po włożeniu kasety radio tak jakby czyta ale nic nie słychać byłem z tym u elektryka samochodowego ale powiedział ze radio jest dobre a nie wie czym to może być spowodowane. Proszę o pomoc kontakt na piotrus1745(_at_)gmail.com
  • REKLAMA
  • #2 9126741
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2299
    Koncowy wzmacniacz m.cz. do wymiany!
  • REKLAMA
  • #3 9127365
    west1745
    Poziom 2  
    A jak to wymienić i gdzie to się znajduje i jak wygląda ?
  • #4 9127372
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Po pierwsze włożyć radio do innego wozu albo na "stole" odpalić i się jednoznacznie okaże czy radio jest ok.
    Co do końcówki jest to układ przykręcona najczęściej do obudowy lub dużego radiatora, ale przed wymianą można by było sprawdzić jeszcze czy jest poprwnie zasilana.
  • REKLAMA
  • #5 9308550
    west1745
    Poziom 2  
    Próbowałem z innym radiem chwile działało ale przestało i jest to samo co w tam tym co to może być ???
  • REKLAMA
  • #6 9308695
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2299
    Co to znaczy "próbowałem z innym radiem". Wkładałes do siebie inne radio? czy swoje do innego samochodu?. Pisz chłopie jaśniej , bo to dział techniczny , a nie opowiadanie historyjek!
  • #7 9308735
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Autor zdecyduje się na konkretne wypowiedzi i umieszczenie wątku we właściwym dziale.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z radiem w Seacie Toledo 2, które przestało działać, mimo że wcześniej funkcjonowało poprawnie. Radio włącza się, ale nie słychać dźwięku, a kasety również nie działają. Elektryk samochodowy stwierdził, że radio jest sprawne. Użytkownicy sugerują wymianę końcowego wzmacniacza m.cz. oraz sprawdzenie zasilania radia. Pojawia się również potrzeba przetestowania radia w innym pojeździe, aby potwierdzić jego stan.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA