Witam
Dostałem magnetowid Hitachi.
Miał złamaną dźwignię od windy i została wymieniona.
Kaseta zachwuje się zawsze jednakowo - ciągle odtwarza na podgladzie, wyświetlacz pokazuje prawidłowo.
Nie mam doświadczenia z magnetowidami.
Postaram się opisać jego zachowanie.
Po wrzuceniu kasety zaczyna odtwarzać (na podglądzie).
Wyłacznik funkcyjny jest na PLAY.
Po naciśnięciu REW zatrzymuje się na Stopklatce na sekundę następnie wyłącznik funkcyjny zaczyna szaleć: Rec Pause, REV, sekunda przerwy, Rec Pause, Rec Play, Rev i wyłącza sie na Standby.
Kolejne załączenie.
Podczas odtwarzania po naciśnięciu FFWD nadal odtwarza na podglądzie (zanika dźwięk), na wyświetlaczu jest >> ale z SP przełącza się na LP.
Kolejne naciśnięcie >> przełącza na Play, LP już pozostaje.
Stopklatka - przełącznik funkcyjny na Slow, natomiast taśma nadal idzie na podglądzie.
Na Eject zazwyczaj wyrzuca kasetę nie do końca, wciąga ponownie i zaczyna odtwarzać.
Proszę o porady co mu może dolegać.
HenryK3
Dostałem magnetowid Hitachi.
Miał złamaną dźwignię od windy i została wymieniona.
Kaseta zachwuje się zawsze jednakowo - ciągle odtwarza na podgladzie, wyświetlacz pokazuje prawidłowo.
Nie mam doświadczenia z magnetowidami.
Postaram się opisać jego zachowanie.
Po wrzuceniu kasety zaczyna odtwarzać (na podglądzie).
Wyłacznik funkcyjny jest na PLAY.
Po naciśnięciu REW zatrzymuje się na Stopklatce na sekundę następnie wyłącznik funkcyjny zaczyna szaleć: Rec Pause, REV, sekunda przerwy, Rec Pause, Rec Play, Rev i wyłącza sie na Standby.
Kolejne załączenie.
Podczas odtwarzania po naciśnięciu FFWD nadal odtwarza na podglądzie (zanika dźwięk), na wyświetlaczu jest >> ale z SP przełącza się na LP.
Kolejne naciśnięcie >> przełącza na Play, LP już pozostaje.
Stopklatka - przełącznik funkcyjny na Slow, natomiast taśma nadal idzie na podglądzie.
Na Eject zazwyczaj wyrzuca kasetę nie do końca, wciąga ponownie i zaczyna odtwarzać.
Proszę o porady co mu może dolegać.
HenryK3