logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie sygnalizatora wewnętrznego do telefonu stacjonar

wojtek9993 12 Lut 2011 19:53 1963 6
REKLAMA
  • #1 9142283
    wojtek9993
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,
    Potrzebuje waszej pomocy.
    Mianowicie mam gotowy sygnalizator dzwoniącego telefonu:

ZABRONONY LINK
    Niestety jest za cichy przy pracującej maszynie produkcyjnej. Mam już urządzenie które spełnia te wymagania.
    ZABRONONY LINKPotrzebuje prostego(taniego) układu aby połączyć te dwa urządzenia ze sobą.
    Myślę, że potrzebuję doprowadzić napięcie 230V i wstawić transformatorek na 12V pytanie o jakim prądzie, aby jak pierwotny sygnalizator wyzwoli 36v na brzęczyk wysterować 12V na sygnalizator.
    Proszę o wasze propozycję.

Moderowany przez Tracer2:

Linki do sklepów i portali aukcyjnych są zabronione!

Podłączenie sygnalizatora wewnętrznego do telefonu stacjonar
  • REKLAMA
  • #2 9142726
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Proszę poszukać. Temat już był kilka razy.
  • REKLAMA
  • #3 9143239
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2926
    Ten sygnalizator to niepotrzebny wydatek. On prawdopodobnie jest niewiele głośniejszy od typowych dzwonków telefonicznych. Z tego co widać, to nie wymaga on żadnego zasilania, bo zasila go linia telefoniczna. Nie kombinuj nic z tym, bo nie tędy droga. Wystarczy zastosować tylko zwykły, nieduży przekaźnik, który to z dołożonymi kilkoma elementami (kondensatory, diody) będzie przyciągał w rytm dzwonienia. Dopiero wykorzystując jego styki można dać zupełnie inny,, niezależny głośny sygnalizator z własnym zasilaniem (nieduży zasilacz wtyczkowy, bądź nawet tylko akumulatorek 12V).
  • #4 9143331
    wojtek9993
    Poziom 10  
    Tracer2 napisał:
    Proszę poszukać. Temat już był kilka razy.

Mi nie chodzi o ogólne rozwiązania, czy ogólny problem.
    Mam do rozwiązania ten szczególny przypadek.

zybex napisał:
    Wystarczy zastosować tylko zwykły, nieduży przekaźnik, który to z dołożonymi kilkoma elementami (kondensatory, diody) będzie przyciągał w rytm dzwonienia. .

A czy jest możliwość wklejenia schematu takiego układu? bądź przesłania na priv?
  • REKLAMA
  • #5 9143962
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2926
    Postaram się dziś późnym popołudniem podać ci szczegółowe informacje.
  • REKLAMA
  • #6 9145939
    wojtek9993
    Poziom 10  
    Było by super :)

Z góry dziękuje.
  • #7 9147533
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Multi Switch Box
    Może wystarczy to zastosować. Cena niezbyt wygórowana a gotowe urządzenie które klapie przekaźnikiem w rytmie dzwonka

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania do podłączenia sygnalizatora dzwoniącego telefonu stacjonarnego, który jest zbyt cichy w hałaśliwym otoczeniu produkcyjnym. Proponowane rozwiązania obejmują użycie przekaźnika, który może być zasilany z linii telefonicznej, oraz podłączenie głośniejszego sygnalizatora z własnym zasilaniem (np. zasilacz 12V lub akumulator). Wskazano również na możliwość zastosowania gotowego urządzenia, takiego jak Multi Switch Box, które działa w rytmie dzwonka. Użytkownik prosi o schemat układu oraz szczegółowe informacje na temat implementacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA