logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung j700 po zalaniu. Podświetla klawiaturę i LCD.

DUDAŚ 19 Lut 2011 09:33 2000 5
REKLAMA
  • #1 9171802
    DUDAŚ
    Poziom 14  
    Ocena: 65
    Witam. Samsung j 700 po zamarznięciu, jak się podłączy pod ładowarkę to podświetla klawiatore i LCD na biała, idzie jakiś dźwięk i się wyłącza.
  • REKLAMA
  • #2 9172171
    Rekord-Gsm
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    No i? Nie napisałeś czy rozbierałeś go czy nie, W takim wypadku należy zerknąć czy nie pojawiła się mikrokorozja, na dzień dobry podstawić nową taśmę ,to na początek.
  • REKLAMA
  • #3 9178952
    DUDAŚ
    Poziom 14  
    Rozkręciłem telefon to na płycie głównej było dużo śniedzi, ale płyta klawiatury była tylko w 1 miejscu trochę zaśniedziała. Zauważyłem że kostce od klawiatury jest wyrwany 1 pin i urwały się klawisze podgłaszania. No to jasna sprawa że płytka klawiatury do wymiany. Wyczyściłem płytki i złożyłem to telefon się włącza ale jest biały LCD i nie podświetla klawiszy numerycznych, na pewno przez ten wyrwany pin. Co mogło się uszkodzić? Taśma? Czy może do wymiany któraś płyta nie mam możliwości podmiany taśmy. Dodam że pod wyświetlaczem nie zauważyłem wody. Święci czysto na biało.
  • REKLAMA
  • #4 9179482
    podoboq
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Na pewno taśma,a czy coś jeszcze to się okaże po jej zmianie na oryginalną.
  • REKLAMA
  • #5 10494827
    DUDAŚ
    Poziom 14  
    Witam. Po takim czasie załatwiłem sobie drugiego j700 w częścich. I po przełożeniu taśmy do tego w częścich chodził cyli taśma jest raczej ok. Obie płyty LCD są sprawne ale ta płyta główną zalana po podłączeniu jest biały LCD i można się na nią dodzwonić, a ta co ją kupiłem działa ale nie można się na nią dodzwonić ponieważ jest coś z zasięgem i nie działa bluetooth. Słyszałem że może być soft od zasięgu. A co może być w tej co działa ale ma biały LCD.
  • #6 10495065
    krzychu95
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Kolego w tej bez zasięgu sprawdź sobie imei bo po simlocku po kodach to w tych modelach się zeruje. Co do wyświetlacza to sprawdź filtry.
REKLAMA