logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-2182MR brak obrazu i dźwięku, tylko numer kanału się wyświetla

23 Paź 2004 19:37 1170 3
REKLAMA
  • #1 932351
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 932418
    Kirartv
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Widocznie pracuje tylko zasilanie procka, a wysokiego brak. Zwykle Sonówki chorują na zimne luty, ale trzeba uważać. Przede wszystkim należy sprawdzić obecność napięcie zasilania stopnia końcowego. Sprawdzić obecność zwarć w tej gałęzi. Czy żarzy kineskop. I dopero podjąć decyzję o opłacałności naprawy. Sądze, że nie masz wielkich doświadczeń w naprawach, więc lepiej skorzystaj z pomocy fachowca, ale nie przez internet. Pozdrowienia i powodzenia!
  • REKLAMA
  • #3 932688
    kacha36
    Poziom 23  
    Ocena: 90
    Witam.
    Nie mam teraz przed soba schematu ideowego,ale jeśli "pali się" numer kanału to chyba jest wysokie napięcie.
    Chyba, że ten Sony ma wyświetlacz LED. Powinien być na PCA ...
    Sprawdż zasilanie, przejżyj płytę główną czy nie ma "zimnych" lutów.
    Może to nic poważnego, ale musisz ten TV chociaż otworzyć i pomierzyć cokolwiek. Sprawdź, czy obraz jest przez AV (jeśli ma takie wejście).
    Powodzenia.
  • #4 936012
    nico4
    Poziom 2  
    moja rada: wymień scalaka od synchronizacji. Jest to o tyle dobre że ten scalak kosztuje ok. 3zł. W moim soniaku scalak tn ma symbol TDA 7294( choć nie wiem czy nie pomyliłem kolejniści cyferek bo wymieniałem go już dość dawno). Objawy były takie jak opisywałes.powodzenia
REKLAMA