logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony 40ex500 vs Samsung LE40C650 - który TV 40 cali do 2500 zł wybrać?

superflay84 20 Lut 2011 20:26 1655 8
REKLAMA
  • #1 9179895
    superflay84
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Czy ten model sonego to dobry wybór.Tv ma miec 40 cali kosztowac w granicy2500zł .Albo poledzcie mi cos innego.Wszystkie wskazuwki beda bardzo cenne.Prosiłbym takze o porownanie tv sony z firma samsung jakies plusy i minusy tych marek.Chodzi tutaj o samsunga le40c650.
  • REKLAMA
  • #2 9179988
    pedzacaspawarka
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    W obu przypadkach sporo płacisz za markę, ale bardziej opłaca się dać te pieniądze Sony i kupić TV w ich Centrum Sony. Dzięki temu dostaniesz gwarancję na 5 lat. Technicznie oba modele są na podobnym poziomie.
  • REKLAMA
  • #3 9180561
    superflay84
    Poziom 10  
    Ok a czy mozesz je porównac tzn wymienic ich plusy i minusy ?
  • REKLAMA
  • #4 9180714
    Iceman31
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Kolego, co rusz zakładasz nowy temat i ciągle pytasz o to samo. Ty chcesz kupić telewizor czy sobie do woli tu popisać??
    Wg mnie z odpowiedzi które dostałeś w swoich tematach już dawno powinieneś kupić tv.....
    Plus dla Sony.... napis Sony na przodzie obudowy.
    Plus dla Samsunga.... jest tańszy.
    Pasuje?? Bo jakościowo są oba równie dobre. Mam nadzieję że rozumiesz co to znaczy równie dobre? ... to znaczy tyle, że nikt Ci nie wymieni konkretnych plusów i minusów bo dla jednego coś będzie plusem a dla drugiego minusem.
  • #5 9183524
    superflay84
    Poziom 10  
    mysle ze ok.

Dodano po 9 [minuty]:

Kolego iceman jeśli nie masz ochoty nie odpowiadaj to chyba proste !!
  • #6 9184583
    pedzacaspawarka
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Iceman31 ma dużo racji. Na tym forum znajdziesz sporo specjalistów od elektroniki i jeden powie że lepsze jest CCFL a drugi uprze się na plazmę i każdy będzie miał rację. Tak jak mówiłem, poszukaj plusów poza specyfikacją, czyli w cenie, dodatkowych funkcjach, interesujących promocjach. Ja już swoje powiedziałem o Sony, Iceman31 o Samsungu... a wybór należy do Ciebie.
  • REKLAMA
  • #7 9186239
    Iceman31
    Poziom 20  
    superflay... Ty się nie unoś a po prostu wyciągaj wnioski. Tyle już powiedziano(napisano) tutaj o tych telewizorach, ze nie wiem czego jeszcze oczekujesz. Moja powyższa odpowiedź to po trochu ironia, bo co Ci jeszcze powiedzieć?? Że jak dla mnie Samsung ładniej wygląda?? A dla kolegi pedzacaspawarka Sony jest ładniejszy.... i co pomogło Ci to w czymś? Wiesz który jest ładniejszy??
    Piszesz i piszesz... ciągle pytasz o to samo a nie wyciągasz wniosków. A jeszcze się obruszasz na uwagę.
    równie dobrze mógłbyś pytać o różnicę pomiędzy kredką czerwoną a niebieską i oczekiwać nie wiadomo jakich odpowiedzi..... a róznica jest prosta... jedna jest czerwona a druga niebieska i o tych TV zostało już tu powiedziane prawie mozna rzec wszystko.
    Te telewizory są porównywalne a od Ciebie teraz zależy który wybierzesz. Idź do sklepu, poproś o pilota, pobaw się, poprzełączaj, zobacz który lepiej Ci pasuje w obsłudze i kupuj. Kupisz tego Sony będzie OK, jak wybierzesz Le40c650 też będzie OK. ... Wybacz ale wyboru za Ciebie już nikt nie dokona.
    A za chwilę jak mówi kolega powyzej pojawi się ktoś, kto napisze byś brał plazmę bo wg niego plazma jest lepsza i będziesz znowu pytał o plazmy?? Też już tu napisali o plazmach prawie wszystko. A co do owej "lepszości".... pojęcie względne. Jeden lubi TO a drugi TAMTO.
  • #8 9186447
    Moto_Moto
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Ja bym brał SONY.
  • #9 9186689
    Iceman31
    Poziom 20  
    Moto_Moto napisał:
    Ja bym brał SONY.

I tym oto wpisem nakręcasz kolejne pytania w stylu:
    A CZEMU SONY?
    Poza tym jak już zaczynasz to uzasadnij bo takie wpisy są bez urazy na poziomie dzieci w piaskownicy..... a moje grabki są ładniejsze.....a ja mam lepszą łopatkę.

A ja bym brał Samsunga. Bo Sony technologicznie nie jest lepsze ale też nie gorsze. Mozliwości podłaczenia urządzeń równie wielka. Menu u Samsunga bogatsze w kwestii ustawień/kalibracji telewizora. Jak dla mnie jest ładniejszy i tańszy.
    gdyby były w jednakowej cenie .... to może zrobiłbym rzut monetą.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru telewizora 40 cali w cenie do 2500 zł, porównując modele Sony 40EX500 i Samsung LE40C650. Wskazują, że oba modele są na podobnym poziomie technicznym, jednak Sony oferuje dłuższą gwarancję (5 lat) przy zakupie w Centrum Sony. Użytkownicy zauważają, że Sony jest droższe, ale może być bardziej estetyczne dla niektórych. Samsung jest tańszy i ma bogatsze menu ustawień. Ostateczny wybór zależy od preferencji użytkownika, a zaleca się przetestowanie obu modeli w sklepie przed podjęciem decyzji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA