logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja czystego Windows 7 na Sony VAIO VGN 21 bez usuwania partycji recovery

panmisiek40 22 Lut 2011 12:30 5430 9
REKLAMA
  • #1 9186824
    panmisiek40
    Poziom 10  
    WITAM-MÓJ LAPTOP TO SONY VAIO VGN 21 - JAK WIADOMO SONY BARDZO DBA O KLIENTA I DAJE MU "GRATIS" BARDZO DUŻO FIRMOWEGO OPROGRAMOWANIA.NATOMIAST JA BARDZO FIRMIE CHCĘ ZA NIE PODZIĘKOWAĆ I ZAINSTALOWAĆ SOBIE CZYSTY SYSTEM , OCZYWIŚCIE TAKI SAM JAK W LAPTOPIE - WINDOWS 7 - HOME PREMIUM , Z WYKORZYSTANIEM LEGALNEGO KLUCZA . CZY PRZY INSTALACJI Z PŁYTKI Z CZYSTYM SYSTEMEM , PARTYCJA RECOVERY ZOSTANIE NIE RUSZONA I CZY INSTALACJA SYSTEMU W TAKIM PRZYPADKU NIE RÓŻNI SIĘ OD STANDARDOWEJ. CZY PRZY POWROCIE DO SYSTEMU Z PARTYCJI RECOVERY (np. przy sprzedaży ) NIE BĘDZIE PROBLEMU?
    OCZYWIŚCIE WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC........... :sm9:

Popraw post pisząc go w wyłaczonym caps-lockiem.
    [jankolo]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9186842
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    Jesli miales juz do czynienia z jakimkakolwiek instalacja Windowsa to sobie poradzisz. Jedyna rzecz, przy ktorej warto zwrocic uwage to partycjonowanie - nie usuwaj partycji z Recovery. Nie bedzie problemu z przywroceniem pierwotnego systemu.
  • Pomocny post
    #3 9186870
    moskit122
    Poziom 11  
    jeśli system ma narzędzie do zrobienia pełnej kopii zapasowej systemu na płytach to recovery możesz usunąć, przynajmniej ja tak zrobiłem w Acerze. W razie czego odpalam 3 płytki i mam system jak producent przykazał. A jeśli zastanawiasz się nad serwisem w razie czego to oni tam i tak odzyskują system za każdym razem z dysków macierzystych.
  • REKLAMA
  • #4 9186894
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 9186989
    panmisiek40
    Poziom 10  
    Dysk w laptopie jak dla mnie wystarczający,więc jeżeli będzie wszystko w porządku , to nie muszę usuwać RECOVERY . Proszę mnie poprawić jeżeli źle piszę-.........Instaluję czystego windowsa z płyty,jeżeli nawet nie pokaże mi się ukryta partycja recovery,to spokojnie formatuję C i D i dalej już normalnie......System , który jest w ukrytej partycji recovery nie będzie przeszkadzał w korzystaniu z nowej instalacji.....

Ponawiam prośbę o poprawienie pierwszego postu.Ten post też popraw. Kolejnej prośby już nie będzie.
    [jankolo]
  • REKLAMA
  • #6 9187005
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #7 9187170
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    W instalatorze partycja powinna byc widoczna, tylko nie znany bedzie jej typ, gdyz Windows rozpoznaje tylko FAT16, FAT32 i NTFS, a Recovery jest pewnie Hidden NTFS (albo inny Hidden).
  • #8 9187282
    panmisiek40
    Poziom 10  
    Dzięki wszystkim , natomiast co do gościa "jakimov" , niech idzie lepiej na spacer - świeże powietrze dobrze mu zrobi . Współczuje jego rodzinie , mieszkać pod jednym dachem z takim człowiekiem......
  • #9 9187302
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 9187335
    panmisiek40
    Poziom 10  
    Jakimov nie denerwuj się , bo ci żyłka pójdzie.... :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:

Moderowany przez jankolo:

Za świadome lekceważenie poleceń moderatora i rozpoczęcie pyskówki otrzymujesz ostrzeżenie oraz urlop od pisania postów na forum do 10.03.2011. Temat zostaje zamkniety

Podsumowanie tematu

✨ Instalacja czystego systemu Windows 7 Home Premium na laptopie Sony VAIO VGN 21 jest możliwa bez usuwania partycji recovery, co nie powinno wpłynąć na możliwość przywrócenia oryginalnego systemu. Użytkownicy podkreślają, że ważne jest, aby nie usuwać partycji recovery podczas instalacji. W przypadku problemów, serwis może odzyskać system z dysków macierzystych. Instalator Windows powinien rozpoznać partycję recovery, mimo że jej typ może być nieznany. Użytkownicy zwracają uwagę na zasady netykiety w dyskusji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA