logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Systemy alarmowe - praca (jak zacząć?).

arek3211 23 Lut 2011 17:43 1157 3
  • #1 9192873
    arek3211
    Poziom 10  
    Witam.

Ostatnio zainteresowała mnie tematyka systemów alarmowych. Z wykształcenia jestem informatykiem, dodatkowo posiadam tytuł technika elektronika, moja praca mgr dotyczy inteligentnych systemów alarmowych. Zastanawiam się nad szkoleniem TECHOM aby trochę wiedzy zyskać. Nie mam doświadczenia w tej pracy. Chciałbym się poradzić jak zacząć, jak szukać ofert pracy, mieszkam w dużym mieście. Interesują mnie raczej nowoczesne rozwiązania, m.in. systemy IP. Może kiedyś chciałbym prowadzić własną działalność.

Wiadomo, w żadnej dziedzinie nie jest łatwo ale czy tutaj da się wkręcić, czy nie jest tak że wszystko jest już opanowane przez duże firmy.
    Czy osoba z wiedza, z licencjami jest bardziej oczekiwana? Czy pracodawcy to wszystko jedno bo i tak szkoli pod siebie?

Przepraszam za laickie podejście do tematu, mam nadzieje że za kilka lat będę miał zaszczyt komuś takie rzeczy wyjaśniać;)

Pozdrawiam
  • #2 9193398
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Duże firmy potrzebują fachowców. Proste systemy zrobi u nich każdy instalator, skomplikowane już nie. Zatrudnisz się, będziesz dobry szybko awansujesz. Choć wiele "myków" wynika z doświadczenia niż z szkoleń.
  • #3 9193914
    arek3211
    Poziom 10  
    Warto w siebie inwestować w tym przypadku? Chce iść na całość mam już pewną wiedze ale boje się że strace czas i oszczędności.
    Miaszkam w okolicy w której bardzo dużo sie buduje i napewno bedzie budować w przyszłości, chcę to wykorzystać.
  • #4 9198697
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Ryzyko musisz sam ocenić. A co się nauczysz to twoje!
REKLAMA