logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór laminatora: 4 rolki, gorące wałki czy płytka grzewcza?

dominik_fil 24 Lut 2011 12:57 2133 2
REKLAMA
  • #1 9196902
    dominik_fil
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam, wydaj mi się, że to najodpowiedniejszy dział.

Chciałbym kupić laminator, ale są do wyboru urządzenia z różnymi systemami laminacji. Nie wiem, który jest z nich lepszy i co który oznacza

Są takie do wyboru system laminacji:
    - 4 rolki
    - Płytka grzewcza
    - Technologia gorących wałków
    - 2 rolki
    - Technologia halogenowego podgrz.
    - 8 rolek
    - 2 rolki
    - 6 rolek
    Jeszcze coś czytałem, że może być laminacja na zimno albo na gorąco.

Dodano po 13 [minuty]:

I co byście powiedzieli o tym urządzeniu:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    lubAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Jak przeczytalem to technologia gorących wałków chyba jest najlepsza bo nie potrzeba jakiegoś kartonowego Cariera
  • REKLAMA
  • #2 9197289
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    Technologia grzania to akurat nie ma dużego znaczenia w jakości laminatora. Głównym kryterium swiadczacym o jakości jest niestety cena. Laminatory które proponujesz to niestety zabawki. Mozna tym się bawić w domu jak się ma coś do zalaminowania od czasu do czasu ale jakość laminacji i trwałość urządzenia pozostawia dużo do życzenia. Niestety w miarę dobry i trwały laminator z możliwością regulacji temperatury laminowania to wydatek od 1- do 2 tys złotych
  • #3 9198868
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    Kolega Janusz.P ma sporo racji, w miarę dobry laminator kosztuje ponad 1000 zł. z tym że też nie podziała długo, miałem taki za kwotę ponad 3000 zł i też już leży w śmietniku, usterka zawsze taka sama, czy laminator drogi czy tani. Mimo tego laminator za kwotę ponad 1000 będzie laminował tak jak powinien, tanie laminatory raczej laminują z fatalną jakością. Jak chcesz kupić coś taniego to koniecznie na gorące wałki gumowe, ale to ruletka, wątpię aby któryś działał jak należy, ale możesz spróbować.
REKLAMA