logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5310 XpressMusic - Klawisze nawigacyjne działają niestabilnie, co robić?

RoStER 24 Lut 2011 14:16 2373 4
REKLAMA
  • #1 9197174
    RoStER
    Poziom 30  
    Ocena: 28
    Witam otóż dostałem telefon Nokia 5310 XpressMusic która działała 2tyg i klawisze górne odmówiły posłuszeństwa (Joyistick,OK, i te boczne) reszta klawiszy działa, co najlepsze niekiedy te klawisze nawigacyjne za działają można sie poruszać po telefonie i znów przestaną działać.

Zauważyłem też dziwną rzecz, otóż włączyłem muzykę w telefonie, bawiłem się joystickiem chodziłem po menu itp, i nagle muzyka przestała grać a klawisze znów odmówiły posłuszeństwa.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 9197189
    mobilmedia
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Kilka powodów:
    Zminana folii klawiaury
    Uszkodzone gniazdo płytki klawiatury
    elentualnie Zmiana filtra klawiatury :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 9197240
    RoStER
    Poziom 30  
    Ocena: 28
    A czy opłaca się zerwać tą ala białą folię spod klawiatury aby sprawdzić czy ścieżki pod tymi pinami (klawiszami) są całe? :), ja tam bardziej przy kompach grzebię niż przy fonach więc jestem zielony w tych sprawach :D.

Na dodatek czy można spróbować to naprawić w domowych warunkach? :), bo nie wiem ile sobie za życzą ludzie z jakiegoś komisu.

Czym wygrzać te filterki? i chodzi o to żeby styki się stopiły tak?, bo wydaje mi się że chodzi o coś jak np w kartach graficznych (powstające zimne luty) i trzeba wtedy wygrzać :).
  • #5 9200611
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    I tak nie zobaczysz, czy są całe. Wymień taśmę klawiszy, kosztuje grosze.
    Co do grzania - chodzi o stopienie się cyny pod filtrami, minimum sprzętowe to hotair + preheater.
REKLAMA