logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku przez HDMI po aktualizacji tunera Polsatu, JVC LT-42DV8BJ

adrians12 25 Lut 2011 18:10 3824 8
REKLAMA
  • #1 9203073
    adrians12
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam
    Mój problem polega na braku audio poprzez łącze HDMI.
    Stało się to gdy pokazała się informacja dotycząca aktualizacji oprogramowania w tunerze cyfrowego Polsatu, po zatwierdzeniu i aktualizacji po czym restart tunera i znikł dźwięk przed aktualizacja wszystko działało jak należy. Na początku myślałem ze to wina aktualizacji lecz po sprawdzeniu innych gniazd hdmi nic się nie zmieniło, kabel i tuner sprawdzałem u brachola wszystko gra. Dźwięk z scart, komponent, wbudowanego tunera dvb działa prawidłowo.Czy jest jakaś szansa na domową naprawę?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9220921
    Vieslav889
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Czy przypadkiem nie włączyłeś opcji dźwięku przestrzennego albo dźwięku przez inne wyjście?
  • #3 9223319
    adrians12
    Poziom 9  
    próbowałem wiele opcji audio: cyfrowe, analogowe, auto na wszystkich trzech gniazdach hdmi , przetrzepałem cale menu i ustawienia tv i nic cisza :(
  • REKLAMA
  • #4 9223983
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Cytat:
    Czy jest jakaś szansa na domową naprawę?

Tak, trzeba wymienić tuner na inny, bo widocznie po aktualizacji nie podoba mu się marka, z która musi współpracować.
    Można też wymienić telewizor na inny, który z tym tunerem zechce się dogadać.

Szkoda, że jednoznacznie nie napisałeś, czy inne urządzenia z tym Tv obecnie pracują poprawnie przez HDMI.

Przypominam również, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 15.
  • REKLAMA
  • #5 9306275
    adrians12
    Poziom 9  
    Witam
    W ostatnim tygodniu podłączyłem sprawny tuner HD razem z innym kablem niż ten co używam i niestety brak audio, tez próbowałem z konsolą ps3 bez zmian.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 9306382
    lamer.
    Poziom 33  
    Ocena: 49
    Cytat:
    W ostatnim tygodniu podłączyłem sprawny tuner HD razem z innym kablem niż ten co używam i niestety brak audio, tez próbowałem z konsolą ps3 bez zmian.
    Czyli jaki wniosek.... ?
    Padł telewizor, a to że w czasie aktualizacji oprogramowania tunera, to czysty przypadek.
  • #7 9306753
    adrians12
    Poziom 9  
    Dokładnie tak mi się tez wydaje. Jakieś sugestie co do próby naprawy ? Próbowałem znaleźć schemat tego odbiornika ale bezskutecznie :(
  • #9 11035508
    adrians12
    Poziom 9  
    Okazało się ze jednak uszkodzeniu uległ nie telewizor a tuner który po aktualizacji stracił fonie na hdmi.
    Dziekuje

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dźwięku przez HDMI po aktualizacji oprogramowania w tunerze Polsatu. Po aktualizacji dźwięk zniknął, mimo że przedtem wszystko działało poprawnie. Użytkownik sprawdził inne gniazda HDMI oraz kabel, które działały u innego użytkownika. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie ustawień audio oraz wymianę tunera lub telewizora. Ostatecznie okazało się, że problem leżał w uszkodzeniu tunera, który stracił dźwięk na HDMI po aktualizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA