Witam. Zainstalowałem Windows 7 Ultimate (wersja 32-bitowa) i mam problem z kartą dźwiękową oraz głośnikami Creative Inspire T6100 5.1. Problem wygląda tak : W teście Realtek HD Audio wszystko jest OK wszystkie głośniki grają z doskonałą jakością, jednak gdy uruchomię np. WMP,Winamp i muzyke MP3,3 głośniki + sub, działają w słabej jakości w porównaniu z moim wcześniejszym systemem XP, natomiast 2 tylne głośniczki całkiem fałszują, mają zniekształcony dźwięk, nie nadąrzają z tempem. Tu ciekawostka : Gdy wezme je jako przednie graja ok ( ale znów nie ma tej jakości jak ustawienia normalne ) a gdy wezme np. przednie jako tylne to przednie też tak fałszują, gdy podłącze jeszcze inne głośniki pod karte dam im : Przednie : jest OK, : Centralny SUB-OK, a jak dam na tylne to znów są zniekształcone, czyli problem albo na windows albo sterowniki z systemem tylnich głośników. Problem mam w tym że nie moge zainstalować tych sterowników AC'97, gdyż podczas instalacji Windows 7 wyświetla takie okno : "System Windows nie może zweryfikować wydawcy tego oprogramowania sterownika." Kiedy klikam na "Zainstaluj oprogramowanie sterownika mimo to" nic się nie dzieje i po pięciu sekundach znowu to wyskakuje i można tak robić w nieskończoność.
Bardzo proszę o odpowiedź, chciałbym wiedzieć jaki sterownik mam zainstalować aby dźwięk działał prawidłowo,lub ewentualnie co zmienić
Moja płyta główna : GA-945GM-S2 wraz z zintegrowaną kartą graficzną Realtek
P.S Dodam że na Windows XP było wszystko OK.
Bardzo proszę o odpowiedź, chciałbym wiedzieć jaki sterownik mam zainstalować aby dźwięk działał prawidłowo,lub ewentualnie co zmienić
Moja płyta główna : GA-945GM-S2 wraz z zintegrowaną kartą graficzną Realtek
P.S Dodam że na Windows XP było wszystko OK.