logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technisat Digit S2 - jak wyłączyć komunikat o nowej liście kanałów po zaniku prądu?

jarek.w 28 Lut 2011 12:25 3201 4
REKLAMA
  • #1 9215373
    jarek.w
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Witam wszystkich.
    Mam taki mały problem z tunerem TNK Technisat Digit S2.
    Po zaniku napięcia zasilającego (nawet na chwilę) pojawia się napis :
    Nowa wersja listy kanałów dostosowanie pomyślne
    Czy jest jakaś możliwość aby tuner po braku prądu nie pokazywał tego napisu (trzeba go zatwierdzać) i przechodził od razu do pracy ??
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 9217372
    ansat
    Poziom 25  
    Ocena: 68
    Pozwolić aby tuner aktualizował listę kanałów i napis zniknie.
  • REKLAMA
  • #3 9217888
    jarek.w
    Poziom 17  
    Hmm , no tak
    Tylko że jak pojawia się ten napis "Nowa wersja listy ...." i tak dalej
    można na pilocie nacisnąć przycisk chyba zielony - anuluj lub przycisk OK.
    Naciskam oczywiście ok i po chwili pojawia się obraz , ale niestety jak braknie prądu znów pojawia się plansza z napisem :(
  • REKLAMA
  • #4 9229524
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Siedziałem teraz z pół godziny przy tym tunerze i niestety nie udało mi się usunąć wyświetlania tego komunikatu ... A czy aż tak Ci przeszkadza że po zaniku zasilania musisz wcisnąć ok?? Chyba że ten tuner masz wpięty przez modulator i nadaje on jeden kanał na kilka TV (coś w rodzaju mini kablówki) :) ??
  • #5 9232741
    jarek.w
    Poziom 17  
    No właśnie :)
    Jest po modulatorze wpięty w sieć i za każdym razem muszę dymać ładnych parę metrów z buta i naciskać OK.
    Wszedłem w aktualizację listy kanałów i kilkłem pobierz nową czy coś takiego , a może na nowo puściłem wyszukiwanie kanałów (już nie pamiętam) i na razie po braku napięcia zasilającego napis się nie wyświetla.
REKLAMA