logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie naprawić dysk przenośny z błędem Raw Read Error Rate we Wrocławiu?

Detroi 01 Mar 2011 20:40 3299 2
REKLAMA
  • #1 9222562
    Detroi
    Poziom 10  
    Witam. Mam drobne pytanko. Ciężko mi się znaleźć w tym temacie. Mój dysk przenośny jest uszkodzony. Tak wykazuje HD Tune. Błąd: Raw read error rate. Chyba ten najgorszy ;/. Czego dotyczy to uszkodzenie? Z tego co powierzchownie wyczytałem jest on nie do naprawy w sposób taki by zainstalować jakiś programik. Dlatego pytam, czy jest jakiś serwis najlepiej we Wrocławiu, który polecacie i jest w stanie naprawić taki dysk.

Dysk aktualnie działa lecz łapie zawiechy podczas przenoszenia, kopiowania oraz zapisywania. Sam odczyt plików jest długi lecz da się jeszcze na nim pracować.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9222680
    ob
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Skoro działa jeszcze to skopiuj dane i dysk na śmietnik wywal albo na allegro wystaw. Taniej to wyjdzie.
  • #3 9239080
    Detroi
    Poziom 10  
    Dziękuję za odpowiedź
    http://allegro.pl/dysk-twardy-2-5-sata-samsung-500gb-hm500jj-7400-i1491906708.html

Nawiązując do tej aukcji. Jest tam dysk o tej samej pojemności, lecz ma 7200 obrotów oraz 16MB. Mój dysk miał 5400 i 8MB. Płytka jest sprawna. Gdybym podłączył właśnie ten dysk, to czy coś by się mogło uszkodzić?
REKLAMA