logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DNLA + Yamaha BD-S1067, włączeni napisów podczas odtwarzania

eltorro 03 Mar 2011 09:17 2222 2
REKLAMA
  • #1 9228731
    eltorro

Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.
    Posiadam odtwarzacz jak w temacie. Do tego serwer Zyxel NSA210. Filmy po DLNA odtwarza bez problemu, natomiast jest problem z napisami i przewijaniem. Nie mogę włączyć napisów podczas odtwarzania przez DLNA (format .sub).
    Te same napisy nagrane na płytę czyta bez problemu. Co do przewijania, to mogę tylko oglądać filmy z normalną prędkością, nie mogę przyspieszyć, ani odtwarzać do tyłu. Mam takie pytanko: czy wynika to z konfiguracji sprzętu, czy po prostu taki jest "urok" odtwarzania przez sieć?
    W instrukcji odtwarzacza nic na ten temat nie znalazłem, w googlach też nie. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem, może w innym odtwarzaczu. Z góry dziękuję za pomoc.
    Konto firmowe:
    F.H.U. J.F-automatyka Jacek Florczyk
    Sikorskiego 19, Nowy Tar, 34-400 | Tel.: +48 XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #2 9298999
    Michigan
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Też się nabrałem na NSA210. Dwa razy prosiłem Zyxel'a o odpowiedź jak to rozwiązać i mnie olali. Nic więcej z Zyxela nie kupię. Napisów nie wyświetla mi na urządzeniach DLNA (dwóch różnych) - również txt czy srt, choć plik srt widzi "w trybie" video. Nie pozwala przewijać, pauzować, itp. Nie wyświetla flv i mp4 ("nieobsługiwany typ pliku"). Kicha, a nie "uroda". Wyższe numery NSA mają podobne parametry, więc oni chyba nie lubią się rozwijać. Ani USB3 czy eSATA ani gniazda typu B pozwalającego na podłączenie sprzętu jako dysku USB (napisy byłyby pewnie wyświetlane).
    Odradzam innym zakup tego serwera. Może tani ale nie nadaje się do filmów.

Dla pocieszenia dodam, że niektóre odtwarzacze obsługują napisy dodane jako dodatkowy strumień w film (można wyłączyć). W 5 minut, z pomocą AVIAddXSub z pliku srt i avi tworzysz nowy plik video (bez konwersji). Odtwarza to np PS3. Na PS3 mogę także taki plik przewijać. Plik zwiększa się o jakieś 5 MB.
  • #3 10430896
    eltorro

Poziom 12  
    Ocena: 5
    To chyba nie jest wina serwera. Dokupiłem telewizor SONY KDL-46EX720 3D XR200 LED i na nim przewija i pokazuje teksty. Wszystko ok. Specjaliści z Yamahy powinni trochę popracować nad oprogramowaniem.
    Konto firmowe:
    F.H.U. J.F-automatyka Jacek Florczyk
    Sikorskiego 19, Nowy Tar, 34-400 | Tel.: +48 XXXXXXXXX (Pokaż)
REKLAMA