logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vordon GPS. Na chwilę pokazuje się tylko ekran startowy.

Aldoro Draxy 07 Mar 2011 18:55 4109 8
REKLAMA
  • #1 9247615
    Aldoro Draxy
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    Witam rozleciał mi sie vordon gps, (4,3 cala, 16:9) i nie wiem co zrobić bo po właczeniu na kilka sekund pokazuje sie ekran startowy z napisem GPS i jakims obrazkiem, potem pada. Co mogło pasc? system czy hardware?
  • REKLAMA
  • #2 9252106
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1006
    To racz podac kolego dokladny model urzadzenia ktore tak zalatwiles :)
    I DOKLADNIE opisz okolicznosci i dzialania Twe, ktore POPRZEDZILY takie zachowanie sie urzadzenia..
  • REKLAMA
  • #3 12829107
    arturjan
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam
    Nie chcąc zakładać nowego tematu,chciałbym Was spytać otóż dostałem nawigacje vordon 4,5 cala bodajże i startuje tylko ekran z napisem GPS i dalej nic sie nie dzieje. Wkładająć karte sd jest sygnał jak w windowsie po wykryciu urządzenia.
    Czy można jakoś to reanimowć

Ps: jaki to dokładnie model nie mam nigdzie napisane ;(
  • #4 12831368
    Pontikos
    Poziom 39  
    Na Vordonach jest nalepka z modelem - na dolnej lub tylnej sciance urzadzenia, zaraz oboknumeru seryjnego (chyba ze zlodziej ja usunal).

Kilka Vordonow reagowalo na sposob "Mobilenavigator" z karty, ktory tu opisywalem - mozesz go sprobowac.
  • REKLAMA
  • #5 12838269
    arturjan
    Poziom 12  
    No właśnie nalepki nie ma ;(
    Podany sposób przez Ciebie nie zadziałał niestety
    Czy są jeszcze jakieś inne sposoby których można by spróbować?
  • #6 12838384
    Pontikos
    Poziom 39  
    Opisywalismy inne sposoby wielokrotnie na tym Forum - warto poczytac, nim sie napisze...

druga metoda z karty to autorunce.exe umieszczony na karcie bezposrednio (mozesz go zrobic z CeCMD :) )

Metoda ktora dziala zawsze - nalezy znalesc na urzadzeniu / karcie SD plik wykonywalny (*.EXE) programu nawigacyjnego i podmienic go na chociazby CeCMD z taka sama nazwa.

...ale jesli program nawigacyjny nie startuje, pewnie zostal usuniety z urzadzenia/karty - wiec go mozesz nie znalesc.
  • REKLAMA
  • #7 12838534
    arturjan
    Poziom 12  
    tylko jaj dostać sie do zawartości urządzenia w której siedzi ten plik bo przy próbie połączenia przez usb z kompem "nierozpoznaje urządzenia"
    A zamieszczenie" autorunce.exe" zrobionego z CeCMD nie dało żadnego rezultatu
  • #8 12848525
    Pontikos
    Poziom 39  
    przypominam wiec, ze karta SD powinna byc zformatowana w FAT oraz NIE WIEKSZA niz 2GB (czyli NIE BYC sdhc!) - tu moze lezec przyczyna niepowodzen Twoich prob.
  • #9 12856382
    arturjan
    Poziom 12  
    Akurat mam 1 GB karte sformatowaną pod FAT ,wiec to nie w tym jest niestety problem.
    Powoli trace nadzieje,że można coś z nią zrobić ;(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nawigacją Vordon GPS (4,3 cala, 16:9), która po włączeniu wyświetla jedynie ekran startowy z napisem GPS, a następnie się wyłącza. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby podać dokładny model urządzenia oraz okoliczności, które mogły doprowadzić do awarii. Wskazują na możliwość usunięcia pliku wykonywalnego programu nawigacyjnego z urządzenia lub karty SD. Proponowane są różne metody, takie jak umieszczenie pliku autorunce.exe na karcie SD oraz upewnienie się, że karta jest sformatowana w FAT i nie przekracza 2GB. Użytkownik informuje, że posiada kartę 1GB sformatowaną w FAT, co nie rozwiązało problemu, co prowadzi do obaw o dalsze możliwości naprawy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA