logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS K51AC - Wysokie obciążenie CPU i wolne działanie, co zrobić?

marciach88 09 Mar 2011 00:15 2780 9
REKLAMA
  • #1 9253225
    marciach88
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie , posiadam laptopa ASUS K51AC
    parametry
    proc:turion RM74 2x2.2GHz
    2gb Ram
    320 HDD
    otóż zauważalne jest bardzo duze obciązenie procesora i dziwne powolne działanie

Chętnie wysłucham Waszych trafnych porad
  • REKLAMA
  • #2 9253393
    91janek
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Witaj. Wyczyść, odkurz wentylator, przyczyną może być złe chłodzenie co ma wpływ na "zamulanie".
  • REKLAMA
  • #3 9253597
    marciach88
    Poziom 10  
    był czyszczony powietrzem , najbardziej mułą łapie przy przeglądaniu stron w ffoxie

Dodano po 4 [godziny] 34 [minuty]:

To pomoże mi ktoś ?.
  • #4 9255536
    bryzaaaaaa
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    przedmuchanie bez rozkręcania laptopa nie do końca pomoże.Trzeba wyczyścic wiatrak oraz radiator.Jeśli ci zamula na stronach w przeglądarce ff, to usuń zawartość cookie.
  • #5 9257002
    marciach88
    Poziom 10  
    Czysciłem cała historię wraz z cookie , najgorzej wyglada przy ładowaniu reklam na stronach badz filmikow , flashplayer w najnowszej wersji .
  • REKLAMA
  • #6 9257522
    remi080
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Poszukaj w dodatkach Firefoxa "flashblock" i zainstaluj, będziesz miał przycisk do włączania treści flash.
    Bardzo pomaga na kiepskich konfiguracjach i słabym transferze sieci.
  • REKLAMA
  • #7 9257835
    drdala
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    mi się kiedyś procek grzał do 85 stopni i to wszystko dlatego że komputer był mocno zakurzony:)
  • #8 9269804
    marciach88
    Poziom 10  
    jak narazie wysłałem lapa do asusa ,podajac kilka przyczyn w tym to ze sie zawiesza ;) niby dostalem zastepczy i ów ten sie wcale nie wiesza , a jest to jakis starszy acer

jak laptop wróci z serwisu napisze co i jak :)

Pozdrawiam
  • #9 9277902
    marciach88
    Poziom 10  

szybko naprawili , teraz czekam na kuriera ze sprzetem , napisze Wam co i jak :)
  • #10 9283163
    marciach88
    Poziom 10  
    ale ja mam internet z toya 10mb a parametry nawet nawet dobre :)

Dodano po 16 [minuty]:

juz dostałem laptopa spowrotem

zauważyłem że proces "plugin-container" wcina razem z ffoxem bardzo duzo pamieci ok 130K każde
    Jak to ograniczyc ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik laptopa ASUS K51AC z procesorem Turion RM74 i 2 GB RAM zgłasza wysokie obciążenie CPU oraz wolne działanie, szczególnie podczas przeglądania stron w Firefoxie. Użytkownicy sugerują, aby wyczyścić wentylator i radiator, co może poprawić chłodzenie i wydajność. Rekomendowane jest również usunięcie cookies oraz zainstalowanie dodatku "flashblock" w Firefoxie, aby ograniczyć obciążenie związane z treściami Flash. Użytkownik informuje, że laptop został wysłany do serwisu ASUS, gdzie zauważono, że problem z zawieszaniem się nie występuje na zastępczym laptopie Acer. Po powrocie z serwisu użytkownik zauważył, że proces "plugin-container" zużywa dużo pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA