logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma iP2000, zasychająca głowica na oryginalnych tuszach, po serwisie

karwiz 12 Mar 2011 06:53 3849 5
REKLAMA
  • #1 9266168
    karwiz
    Poziom 10  
    Witam.

W drukarce Canon Pixma iP2000 pojawił się komunikat o przepełnionym zbiorniku na tusz. Urządzenie zostało przekazane do serwisu celem kosnerwacji, w ramach której czyszczony jest zbiornik oraz kasowany licznik. W drukarce od zawsze tusze oryginały; w momencie oddania czarny 50%, kolor prawie 100%.

Po usłudze drukarka czysta, błąd przepełnienia się nie świeci, ale jest następujący problem: Po jednym dniu bezczynności przytykają się dysze w głowicy i wydruk jest z niezadrukowanymi paskami. Uznanłem, że to może wina kończącego się tuszu czarnego (przed serwisem było 50%, ale pewnie jakieś testy itp..., nie wnikam), więc zakupiono nowy oryginalny tusz - niestety dalej to samo. Po dniu przestoju trzeba zrobić 2/3 czyszczenia głowicy aby drukowało poprawnie, ale tym sposobem po 2 dniach skończył mi się tusz kolorowy i powoli kończy czarny.

Pytanie: co mogło pójść w serwisie nie tak? czy jest możliwość złego złożenia, tak, że karetka z tuszami źle parkuje w stacji serwisowej i w konsekwencji podczas np. 1 dniowej bezczynności dysze głowicy zasychają?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9272694
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1526
    Czy przed konserwacją wydruki były ok? Czy to był autoryzowany serwis?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 9274444
    karwiz
    Poziom 10  
    Przed serwisem wydruki były OK.
    Serwis nie był autoryzowany.

Dodam, że drukarka wcześniej zgłaszała błąd przepełnienia, ale dało się go zignorować do kolejnego załączenia drukarki. Później bład przepełnienia zablokował drukarkę w związku z czym oddana została do serwisu.
  • REKLAMA
  • #5 9274692
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1526
    Być może wężyki pompy są jeszcze zanieczyszczone. Proponuję oddać na reklamację.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 9276349
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Prawdopodobnie coś może być z modułem czyszczącym. Sprawdź czy na module czyszczącym czy są tam takie gąbeczki. Powinny znajdować się na takim kapturku gumowym. Lub źle parkuje głowica, co powoduje zasychanie.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
REKLAMA