Na początku przedstawię jak wygląda sytuacja: Otóż często chodzę z pendrive'm po pracowniach (komputery z WinXP rzadziej 2000), gdzie to korzystam z komputerów na kontach użytkownika (czego nie zmienię z niemożności regulaminowej). Mając ograniczone konto muszę za każdym razem dostosowywać system do swoich przyzwyczajeń, czyli konfigurować Firefoxa (instalacja Adblocka, ProxySwitchera, co pomimo uprawnień wychodzi), no i oczywiście wrzucać do swojego podkatalogu dokumentów 7-zipa, gdyż przywykłem nim otwierać archiwa.
Szukam więc programów na pendrive, które oferowałyby następujące opcje:
- Menedżer plików (filozofia Exploera lub PCManFM, nie Nortona Comandera), ale z możliwością definiowania skojarzeń plików z programami portable.
- Menedżer programów przenośnych. Wielu, nie kilku jak U3, bym miał w jednym miejscu programy i swoje katalogi na pendrive. Fajny był UsbSpawn ale niestety autor go nie dokończył (możliwości rozmieszczania drzewiastego/ikon).
Eksperymentowałem z MojoPac, ale o dziwo nie chciał działać bez konta administratora.
Szukam więc programów na pendrive, które oferowałyby następujące opcje:
- Menedżer plików (filozofia Exploera lub PCManFM, nie Nortona Comandera), ale z możliwością definiowania skojarzeń plików z programami portable.
- Menedżer programów przenośnych. Wielu, nie kilku jak U3, bym miał w jednym miejscu programy i swoje katalogi na pendrive. Fajny był UsbSpawn ale niestety autor go nie dokończył (możliwości rozmieszczania drzewiastego/ikon).
Eksperymentowałem z MojoPac, ale o dziwo nie chciał działać bez konta administratora.