Witam!! Mam straszną zagwózdkę u jednego ze swoich klientów. Ma w jednym z komputerów zainstalowany Win XP Pro i wmontowane 2 karty sieciowe: jedną 3COM ( poprzez tą kartę sieciową łączy się z internetem od niezależnego providera) oraz druga kartę na Realtec`u, która ma słuzyć do połączenia z innym kompem na firmie (LAN) oraz do udostępniania połączenia internetowego. Karty sieciowe sie nie "gryzą", nie ma żadnych konfliktów. Problem polega na tym, że po prostu udostepnianie nie działa, na drugim kompie w którym jest juz tylko jedna sieciówka net nie śmiga mimo że na tym kompie z 2 sieciówkami jest włączone udostepnianie. Adresy IP są przyznawane dynamicznie (DHCP) na obydwóch kompach, no i jest jeszcze jeden problem, mianowicie nie działa połącznie na poziomie lokalnym, w otoczeniu sieciowym kompy się widzą ale nie można dostać się do żadnego z udostepnionych folderów, dostaje komunikat że nie mam uprawnień. Kabel jest z przeplotem (sieciówka=>sieciówka). Kombinowałem już na różne sposoby i lipa. Proszę o pomoc, każda wskazówka jest dla mnie na wage złota. Pozdrawiam.