logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Micormega Stage 2 nie czyta płyt po wyianie lasera

shalas 15 Mar 2011 12:48 1291 4
REKLAMA
  • #1 9279116
    shalas
    Poziom 11  
    Witam.
    Miałem problem z czytaniem płyt w Micromega Stage 2. Czasem nie czytał płyt nawet oryginalnych. Trzeba było kilka razy próbować wkładać płytę. Czasem przeskakiwał, nie chciał przewijać kolejnych utworów. Postanowiłem zmienić laser. Jest tam CDM 12.4. Po wymianie jest jeszcze gorzej. Udało mi się uruchomić tak że grał płytę (i wtedy było wszystko ok, ładnie przewijał utwory), co znaczy że prawidłowo podłączyłem laser. Jednak po wyciągnięciu płyty i ponownym włożeniu nawet tej samej wyskakiwał "no disc" albo error. Jakieś sugestie. Da się to jeszcze naprawić. Czy możliwe że kupiony laser jest wadliwy. Będę wdzięczny za sugestię. Pozdr.
    WYmieniłem laser w Micromega 2.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13535775
    Esotar
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam.

Czy autor wątku poradził sobie z problemem ? Posiadam Micromegę Stage 6 i mam ten sam problem. Po wymianie lasera z mechaniką, płytki raz czyta, raz nie. Bez problemów radzi sobie tylko z oryginałami.

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 13535849
    Esotar
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    dj-MatyAS napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1620437.html
    Reklamuj laser.

Sugerujesz, że nowe i już w pewnym sensie uszkodzone ? Stary laser praktycznie nie czytał żadnej płyty CD-R.
REKLAMA