logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić efekty TC Electronic M350 na mikserze BEHRINGER PMP300?

czinczu 18 Mar 2011 01:14 1676 2
REKLAMA
  • #1 9290176
    czinczu
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    Kupiłem efekt TC Electronic M350, i podłączyłem go do power miksera BEHRINGER PMP300. Wyjście sygnału z miksera send do in efektu i powróciłem poprzez insert. No i... po pierwsze nie mam na potencjometrze FX dla każdego oddzielnego kanału regulacji nasilenia efektu, a ja potrzebuję efekt na czterech kanałach (nie wspominając o tym że na jednym mniej a na drugim więcej) i przynajmniej dwa czyste. Po drugie efekt działa tylko na kanał wbudowanego wzmacniacza, a na kanały wyjściowe już nie, a mi zależy żeby mieć na przynajmniej jednym wyjściowym efekt, lub wszystkich kanałach. :( Czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego na tym sprzęcie, i jak to zrobić???
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9302226
    alojzy7719
    Poziom 36  
    Ocena: 188
    Przede wszystkim nie ma miksera Behringer PMP 300 (jest za to PMP 3000). Podstawowy błąd, który zrobiłeś to podłączenie TC M350 na insert. Z wyjścia FX Send w mikserze wchodzisz do Input L procesora, natomiast jego wyjścia L/R podłączasz do dowolnego kanału stereo w mikserze (pamiętaj, żeby nie otwierać na nim FX bo powstanie sprzężenie zwrotne). Żeby nie były jednocześnie słyszalne efekty z wbudowanego procesora, w "sekcji master" muszą być wyciszone FX to MON1, FX to MON2, FX to MAIN.
  • #3 9306848
    czinczu
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Wielkie dzięki za poradę. Podpiąłem w ten sposób i jest to co ma być. :)
REKLAMA