logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gracja PDG585 - zacina się na pierwszej pozycji prania, co sprawdzić dalej?

gucio8121 30 Paź 2004 20:22 1415 5
REKLAMA
  • #1 949210
    gucio8121

Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam!
    Na pierwszej pozycji przy praniu wstępnym i zasadniczym chodzi w kółko i nie przeskakuje dalej. Po ręcznym przesunięciu chodzi ładnie do końca.
    Sprawdziłem styki programatora - są ok. Silniczek programatora wydaje się być też ok , zębatki w programatorze również (chociaż nie wiem czy je poskładam bo nie mam montażówki :-) . Hydrostat ok, grzałka też. To co ???
    Konto firmowe:
    M-Pol
    Kacztyniec 12, Tarnowskie Góry, 41-940 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: optical-core.com
  • REKLAMA
  • #2 949253
    _Klark
    Poziom 15  
    Ocena: 69
    Witam
    Jeśli juz potrafisz rozebrać i złożyć trybiki to dużo. W/g mie problem jest w aluminiowym a w zasadie znalowskim elemencie w kształcie litery L.
    Muszisz go z czuciem przekręcic po osi ,aby więcej wypychał blokadę.Czy wiesz o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #3 949516
    Dobromir
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Jeśli problem występuje na 7 i 9 oraz 33 skoku programatora to masz uszkodzony tryb napędu blokady bio. Jak zdemontujesz osłonę przekaźnika blokady to w dolnym otworze zobaczysz fragmęt koła z grubymi zębami.Jeśli załączysz zasilanie na silnik programator to co dwie minuty powinen się w otworze pojawić fragmęt koła zębatego. Dokładnie półtora zęba które przesówa koło o jaden skok.Ten wynalazek składa się z pełnego koła i tulejki łączącej z fragmętem koła i stanowi fragmęt czasówki bio.Twoje uszkodzenie polega na pęknięciu tulejki łączącej te koła i dlatego programator nie może wyjść z funkcji bio. Jeśli poradzisz sobie ze złożeniem części trybów pod metalową pokrywą, to możesz ten tryb zmienić .Poszukaj starego programatora, może być od PSa. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 949918
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 754
    gucio8121 napisał:
    Witam!
    Na pierwszej pozycji przy praniu wstępnym i zasadniczym chodzi w kółko i nie przeskakuje dalej. Po ręcznym przesunięciu chodzi ładnie do końca.
    Sprawdziłem styki programatora - są ok. Silniczek programatora wydaje się być też ok , zębatki w programatorze również (chociaż nie wiem czy je poskładam bo nie mam montażówki :-) . Hydrostat ok, grzałka też. To co ???

Coś kręcisz :D
    Prawdopodobieństwo takiego uszkodzenia jest tak małe, że wręcz niemożliwe.
  • REKLAMA
  • #5 950131
    gucio8121

Poziom 12  
    Nie kręce, tak faktycznie się zachowuje.
    Postaram się dziś lub jutro sprawdzić wszystko według waszych wskazówek - dam znać do czego doszedłem.
    Serdeczne dzięki za zainteresowanie!
    Konto firmowe:
    M-Pol
    Kacztyniec 12, Tarnowskie Góry, 41-940 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: optical-core.com
  • #6 956365
    gucio8121

Poziom 12  
    Dzięki za rady!
    Starałem się sprawdzić i ten element "L" czy jest dobrze wciśnięty i kółeczko z półtorazębem. "L" jest ok natomiast kółeczko z półtorazębem jest pęknięte. Tylko że wydaje mi się że to pęknięcie sam mogłem spowodować składając mechanizm. Dlatego że wihajsterek blokujący to czerwone koło ze sprężynką (taki czarny ze sprężynką) wsadziłęm w owalny otwór wihajsterka od przekaźnika a wydaje mi się że powinien być obok. Nie mam niestety montażówki tego mechanizmu i składając go domyślałem się jak to ma być. Jeszcze jednej rzeczy nie wiem mianowicie druga część czarnego mimośrodu tzn. ten palec do czego służy?
    Męczę się dalej , słyszałem że ktoś dysponuje montażówką tego mechanizmu ale w archiwum nie znalazłem.
    I dalej nic nie wiem poza tym że zaczynam kumać jak to wszystko pracuje.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    M-Pol
REKLAMA