logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Word 2010 [64bit] - awaria przy otwieraniu plików, tryb awaryjny działa

kris_IV 27 Mar 2011 11:49 2636 0
REKLAMA
  • #1 9327929
    kris_IV
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    Tak jak w temacie, przy uruchomieniu czystego Worda 2010 64bit wszystko jest w porządku, natomiast gdy chcę wczytać jakiś inny plik utworzony przeze mnie lub odebrany pocztą wyświetla się komunikat:
    "Microsoft Word przestał działać"... i po jakimś czasie dodatkowa informacja mówiąca jakże wiele (z cyklu) wiem co się stało ale nie powiem:
    "Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie"
    Rozwiązania oczywiście jak zwykle nie ma, natomiast przy następnej próbie otwarcia dokumentu Word pyta mnie czy nie chcę uruchomić Word w trybie awaryjnym. Wybranie NIEi sytuacja się powtarza, natomiast TAK uruchamia Worda i z lewej strony z panelu wybieram plik i działa tylko jak to awaryjny lekko okrojony....
    Sytuacja nie ma miejsca w PP i Excelu tylko w tym nieszczęsnym Wordzie... Korzystam też z innych aplikacji Visio, Access, Project i też problemu nie ma...
    Próbowałem zmienić drukarkę domyślną i nic nie pomogło (gdzieś czytałem że to działa...)
    Usuwałem plik normal.dotm i też nie działa...
    Jakieś propozycje? Naprawa pakietu Office nie pomogła...

---------------------ROZWIĄZANIE PROBLEMU----------------------
    Zainteresował mnie ten sterownik Motoroli od Bluetooth i po uruchomieniu trybu awaryjnego znalazłem w : Opcje > Dodatki ścieżkę gdzie znajduje się plik .dll ( btmofficea.dll ) który podpiął się pod wstążkę w Office. Później wyciąłem go z lokalizacji u mnie: C:\Program Files\Motorola\Bluetooth i wkleiłem na pulpit w celu posiadania kopii zapasowej tego pliku :) Uruchamiam Word i jest wszystko ok:) Moduł Bluetooth działa funkcjonalnie w laptopie bez zarzutów tylko nie ma go na wstążce Worda;)

Rozwiązanie zamieszczam w celu pomocy innym użytkownikom laptopów MSI z Bluetooth od Motorola.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA