logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plik Word2010 - Nie można otworzyć pliku word - praca mgr

K4MiL199002 21 Cze 2013 02:01 4878 4
REKLAMA
  • #1 12439997
    K4MiL199002
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam.

Zwracam się z prośbą o pomoc w otwarciu pliku zapisanego w wordzie 2010. Był zapisany kilka dni temu bez żadnego problemu, teraz gdy chce otworzyć występuje komunikat:

Plik Word2010 - Nie można otworzyć pliku word - praca mgr

"Nie można otworzyć pliku ... ponieważ występują problemy z jego zawartością.

Szczegóły:
    Nazwa w tagu końcowym musi być zgodna z typem elementu w tagu początkowym.

Próbowałem różnych sposobów z tego forum, szukałem kopii w folderze gdzie word zapisuje kopie, jak również temp itp, nie znalazłem. Service pack1 do worda też nie pomógł.
    Bardzo proszę o pomoc gdyż termin oddania pracy się zbliża a w tym pliku jest jeden z rozdziałów...
    Problemem mogą być dodawane wzory matematyczne lub screeny.

Zamieszczam plik zapisany w rar.
    Załączniki:
    • Stopa fundamentowa.rar (978.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 12440071
    bobo
    Poziom 29  
    Ocena: 686
    Nie wiem jak inni ,ale nawet plik rar jest "trzepnięty". A tak na marginesie, to nie przyszło koledze do głowy zrobić kopię pracy np. na CD.
    Pozdrówka
  • REKLAMA
  • #3 12440233
    K4MiL199002
    Poziom 9  
    Kopia pracy jest na pendrive i na poczcie ale niestety z tym samym plikiem. Jest to jeden z rozdziałów, pisałem go, skonczylem i zapisalem, wszystko bylo ok, zajalem sie czyms innym. Kiedy przyszla pora aby go otworzyc wyskoczyl wspomniany blad.

Rar jest ok, zmienilem tylko rozszerzenie z docx na rar.
    Wyślę jeszcze spakowany plik worda

Pozdri
    Załączniki:
    • Stopa fundamentowa.rar (837.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 12441667
    lolo56
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Nie mam Worda ale Libre Office otworzył plik bez problemu. Możesz go później w Libre Office zapisać jako plik worda i powinno być ok.
  • #5 12443371
    K4MiL199002
    Poziom 9  
    lolo56 napisał:
    Nie mam Worda ale Libre Office otworzył plik bez problemu. Możesz go później w Libre Office zapisać jako plik worda i powinno być ok.

Problem polega też na tym, że część pliku się otwiera tzn 5-6 stron, jednak przy zapisie było tego wiecej około 12-15 stron.
    Część pracy otworzyłem w Wordpadzie.

Word 2013 też nie daje rady;/

Dzieki za wszelkie sugestie.

Pozdro

Edit:

Zainstalowałem LibreOffice i jest tyle co w wordpadzie, 4-5 stron w zależności od widoku dokumentu.
    Gdyby jakoś udało się go naprawić i otworzyć poprawnie w wordzie to może ukazałaby się cała reszta. :?:
REKLAMA