logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka różnica między TV LCD a Monitorem LCD z funkcją TV

adikow 30 Mar 2011 23:06 5887 4
REKLAMA
  • #1 9343280
    adikow
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Witam
    Chce kupić dobry HD TV 24- 26" i teraz sam już nie wiem co wybrać czy TV LCD czy Monitor LCD z funkcją TV, niby to samo ale parametry mają inne np Samsungi
    Czy ktoś wie na czym polega różnica ?? Czy na monitorze LCD dobrze ogląda się Telewizję czy lepiej na LCD TV do tego przeznaczonym ?? No i to samo pytanie jeśli chodzi o podłączony komputer.
  • REKLAMA
  • #2 9343567
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Jak sama nazwa wskazuje :
    telewizor - najlepiej sprawdza się jako telewizor
    monitor - sprawdza się jako monitor
    Dla siebie wybrałbym monitor z tunerem , bo często używałbym go z komputerem .
  • REKLAMA
  • #3 9344608
    Koolo
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    Dokładnie j/w monitor lepiej oglądać z bliska a telewizor z daleka więc zależy czego bardziej potrzebujesz. Na monitorze można oglądać telewizję ale pracować na telewizorze jest znacznie gorzej.
    Mam LG M2362D całkiem ok. ale teraz jest już na led-ach LG M2380D.
    Monitor wychodzi taniej (przynajmniej jak ja kupowałem) i ma dłuższą gwarancję (3 lata) dla kogoś kto nie chce spędzić życia przed telewizorem wystarczy.
  • REKLAMA
  • #4 9389027
    Marios33
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ja bym wolał jednak zainwestować w telewizor, bo jakość programów będzie lepsza. Poza tym są odbiorniki, które umożliwiają dostęp do Internetu. Filmiki z YouTube będziesz mógł oglądać swobodnie na ekranie tv.
  • #5 9389308
    adikow
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Kupiłem Monitor Samsunga Full HD z tunerem TV 24" B2430HD działa jak należy, no i cena prawie połowę niższa od podobnych LCD TV bez Full HD, teraz mam komputer podłączony - obraz jak żyleta, plus tuner Kablowy UPC też żyleta, wiec duży plus dla monitora z funkcją TV.
REKLAMA