logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon NOKIA C5-00; wyłączył się, zawiesił, nie uruchamia się, nie działa

UrbanRTE 02 Kwi 2011 00:00 14427 7
  • #1 9350526
    UrbanRTE
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam kupiłem nokie c5-00 telefon normalnie chodził nie miałem z nim żadnych problemów przez ok 2 miesiące.
    po tym czasie gdy pisałem z kumplem smsy telefon po otrzymaniu wiadomości sie wyłączył.
    Na początku jak wyjąłem i włożyłem baterie telefon zawibrował tak jak przy włączaniu jest to w tym modelu ale ekran się nie zapalał.
    po paru próbach telefon przestał nawet wibrować włożyłem w pełni naładowaną i nadal zero reakcji nie wiem co mam juz zrobić na gwarancji mi go nie przyjmą bo gdzieś zgubiłem na telefonie mam bardzo ważne dane których stracić nie mogę dlatego proszę was o pomoc czekam na odpowiedzi
  • #2 9350604
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 9350773
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Wątpię czy soft pomoże - ale zawsze warto go zrobić. Raczej uszkodzona płyta główna ( procesor ).
  • #4 9351232
    UrbanRTE
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    co do softa nie da sie go wgrać telefon po podłączeniu wykrywa jako ROM a nie konkretny model softa wgrać sie nie da ponieważ już próbowałem jeżeli to procesor to jest szansa na naprawienie tego mam możliwość prze kulkowania układów
  • #5 10251284
    lukashbp
    Poziom 2  
    mam ten sam problem co kolega, byłem dzisiaj w punkcie gsm i mi gość wgrywał softa, niestety nie pomogło..

Nie wiecie czy da się coś zrobić?

Proponował mi gość że płytę główną "opalą" czy coś w tym stylu, ale jak coś pójdzie nie tak to podobno telefon może być wtedy już nie zrobienia.

Zdania zaczynamy dużą literą i kończymy kropką.
  • #6 10251309
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Uszkodzona płyta a raczej procesor. Standard w tej nokii.

Dodano po 40 [sekundy]:

Zamroź procesor zamrażaczem i wtedy odpal. Być może ruszy na chwilkę.
  • #7 10256166
    lukashbp
    Poziom 2  
    Niestety nic to nie pomogło. ;( Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?
  • #8 10256948
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Przypadek opisany jako usterka CPU, wiec niewiele zrobisz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem NOKIA C5-00, który po dwóch miesiącach użytkowania przestał się uruchamiać. Po wyjęciu i włożeniu baterii telefon wibrował, ale ekran nie reagował. Użytkownik próbował naładować baterię, jednak telefon przestał w ogóle reagować. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może leżeć w uszkodzonej płycie głównej lub procesorze. Wgranie nowego oprogramowania (softu) może być konieczne, ale istnieje ryzyko utraty danych. Inna sugestia dotyczyła "opalania" płyty głównej, co może prowadzić do dalszych uszkodzeń. Użytkownicy podzielili się również doświadczeniami, że zamrażanie procesora może czasami pomóc w uruchomieniu telefonu na krótko.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA