logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Moov 300 nie łączy się z komputerem na Windows Vista

Sosen13 04 Kwi 2011 00:02 8416 12
REKLAMA
  • #1 9357724
    Sosen13
    Poziom 10  
    Witam !

Mam problem dotyczący mio moov300, problem pojawia się przy podpinaniu nawigacji do komputera. Komp w ogole jej nie wykrywa , nawet nie ładuje -kompletne zero. Probowalem juz paru sposobow, sciagałem nakladke na viste (taki mam system) jednak dalej nie wykrywa nawigacji.

Popraw błędy. marek216
  • REKLAMA
  • #2 9358182
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Witam, masz zainstalowany program Windows Mobile Device Center? Link
  • #3 9358745
    Sosen13
    Poziom 10  
    Dzieki ,ale wciąż nic. Wina leży po stronie visty ?
  • #4 9359300
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Do mio moov nie są potrzebne żadne programy typu windows mobile device center - urządzenie jest widziano jako dysk wymienny.
    Jak nie ma komunikacji to najczęściej jest to wina złego odblokowania.
  • REKLAMA
  • #5 9359564
    Sosen13
    Poziom 10  
    Jakiego odblokowania ? Jaa ją pierwszy raz do komputera podpinam, nic nie było grzebane , mam ja nowa.
  • Pomocny post
    #6 9360047
    koala106
    Poziom 39  
    W takim razie: albo uszkodzony kabel USB, albo uszkodzone USB w komputerze, albo uszkodzone USB w urządzeniu
  • #7 9361147
    Sosen13
    Poziom 10  
    Jednak mini usb dziala poniewaz laduje mi i łaczy kabel usb-auto , komputerowe usb tez działa -podpinam tam inne urzadzenia i łapie. Czyli jedynie kabel usb ?
    Nic , jeszcze spróbuje na xp ;d

Dzieki !
  • REKLAMA
  • #8 9363448
    Sosen13
    Poziom 10  
    Panowie , to może być powazniejszy problem. Zorganizowałem inny kabel i nic , podpinalem do innych komputerow z xp dalej nic nie łapie. Co to może być ,usb powinno byc dobre w nawi bo w samochodzie mi ładuje.

Może coś zle robie? Jak mam podpinać tą nawigacje wylaczona czy włączoną? Może być rozładowana ? Czy na komputerze musi byc zainstalowany mio deskop?

Pozdro
  • REKLAMA
  • #9 9364200
    koala106
    Poziom 39  
    To, że ładuje, nie znaczy, że masz sprawne USB w urządzeniu - do sprawdzenia na początek gniazdo USB w urządzeniu.
  • #10 9364590
    Sosen13
    Poziom 10  
    Czyli serwis?
    Komputer w ogole mi nie laduje , nie wylapuje jakiegokolwiek połaczenia z MIO
    a w samochodzie nie ma zadnego problemu, to nie oznacza ze z mini usb jest ok ?
  • #11 9365121
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    Co oznacza wyrazenie "w samochodzie nie ma zadnego problemu" - ze jak wezmiesz w samochodzie laptopa podlaczysz, to sie laczy? :P Staraj sie nie pisac bzdur :)

Rozumiem ze w samochodzie po prostu laduje przez kabel USB, a z komputera nie.
    1. zmien kabel - sprawdz inny np. w sklepie GSM
    2. zmien komputer - idz do kolegi z kablem i nawigacja

Opisz rezeultaty, z uwzglednieniem systemow operacyjnych.
  • #12 9365389
    Sosen13
    Poziom 10  
    Chodziło mi o to ,że w aucie z końcówką mini usb-koncowka 12v nawi działa bez zarzutów.

Już to zrobiłem i również nie działa , inny kabel inny komp z xp i dalej nic.
    Moze poprostu źle coś robie Nawi ma być właczona jak ją podpinam ? Czy mio deskop jest niezbedny do wykrycia nawigacji przez komputer?
  • #13 9365444
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    1. mio moov 300 zawsze jesli jest sprawne, zglasza sie jako DWA nowe dyski w "moj komputer"
    2. kabel USB w samochodzie ma na koncu +5v +/- 10%, nie 12V
    3. wez lupe (nie na oko - chyba tak), halogen i sprawdz czy na gniezdzie na urzadzeniu wszystkie "blaszki" - styki sa niepowyginane i wygladaja tak samo.
    Optymalnie by bylo podlaczyc dowolne inne urzadzenie na tym samym kablu USB do tego samego komputera i sprawdzic czy sie widzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z nawigacją Mio Moov 300, która nie łączy się z komputerem z systemem Windows Vista. Komputer nie wykrywa urządzenia ani nie ładuje go. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym instalacji Windows Mobile Device Center, ale to nie pomogło. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w uszkodzonym kablu USB, uszkodzonym porcie USB w komputerze lub w samym urządzeniu. Użytkownik potwierdza, że kabel działa w samochodzie, ale nie łączy się z komputerem. Pojawia się pytanie, czy nawigacja powinna być włączona podczas podłączania oraz czy konieczna jest instalacja Mio Desktop. Uczestnicy radzą sprawdzić gniazdo USB w urządzeniu oraz przetestować inne kable i komputery.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA