logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PC nie czyta karty MMC! Nie mogę nic na nią wrzucić.

Okiralla 05 Kwi 2011 22:46 2542 5
REKLAMA
  • #1 9365604
    Okiralla
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam jestem nowy i mam problem. Czytałem już parę tematów ale nie znalazłem konkretów. Otóż jestem szczęśliwym posiadaczem telefonu n gage od wielu już lat. Mam do niego kartę pamięci 1gb oryginalna. I dziś jak to co raz robię musiałem sformatować telefon i kartę. Zrobiłem błąd bo formatowałem kartę zawsze w windowsie i w telefonie - nigdy nie było przez to problemów. Dis mnie podkusiło by sformatować ja na moim PC ale w NTFS. Potem wrzuciłem na nią wszystkie potrzebne pliki. Odłączyłem telefon od USB i patrze niema żadnego programu wgranego w telefonie wiec wyłączyłem i włączyłem ponownie konsolofon. Ale nic, nie czyta karty, wchodzę w narzędzia i kartę pisze ze uszkodzona wiec wyjmuje ją i wkładam. Nie czyta w ogolę, w końcu znów czyta ja jako uszkodzona wiec formatuje przez telefon i czyta ja normalnie ale za to nie czyta mi na komputerze i nie mogę na nią nic wrzucić. Bardzo proszę o pomoc !!!

P.S - Niemam niestety czytnika do karty ani zadnego aparatu dzieki ktoremu mozna bylo by sformatowac ja. Jedynie kabel USB do n gage'a.
  • REKLAMA
  • #2 9366685
    mayekk
    Poziom 23  
    Ocena: 63
    co to znaczy, że nie czyta na komputerze skoro nie masz żadnego czytnika do PC....
  • REKLAMA
  • #3 9366737
    pieczara2222
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mayekk
    Chodziło "Okiralla" że komputer nie widzi mu jej przez USB.
    Na moje to powinien zrobić tak:
    Jeżeli dobrze wnioskuje to weź "Okiralla" sformatuj jeszcze raz kartę np u kumpla na kompie ale nie wgrywaj na nią żadnych plików.
    Po włożeniu jej do telefonu powinny automatycznie zainstalować się wszystkie potrzebne pliki.
  • REKLAMA
  • #4 9366865
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Sprawdź ustawienia transmisji USB w telefonie. Ewentualnie kup za kilka złotych czytnik kart pamięci.
  • REKLAMA
  • #5 9367147
    mayekk
    Poziom 23  
    Ocena: 63
    Sformatuj kartę raz jeszcze w telefonie i spróbuj przez USB z kompa - jeśli nic nie da to zostaje zewnętrzny czytnik i format z kompa pod FAT.

Czy próbowałeś coś wrzucić na kartę w telefonie w tej chwili, jak nie czyta jej przez USB ? Może telefon tylko widzi kartę, ale nie można na niej nic zapisac.. ?
  • #6 9490424
    Gregyyy
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    Programik na N-gage o nazwie RepairMMC czy jakoś tak załatwi sprawę.
REKLAMA