logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błędy dysku twardego na LynxOS 1.2.300 - jak naprawić?

jimasek 06 Kwi 2011 08:02 1147 4
  • #1 9366251
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Witam!
    Mam problem z komputerem dokładnie dyskiem twardym (sterowanie maszyną), który postawiony jest na systemie operacyjnym LynxOS wesja 1.2.300. Syetem startuje do pewnego momentu "Startup: ma" a nastepnie wyrzuca jakieś błędy o dysku twardym.
    Niestety nie mogę znaleźć nigdzie obrazu tak starego systemu. Posiadam backup programu który obsługuje maszynę. Czy ma ktoś doświadczenia z takim systemem operacyjnym i jak to ugryźć? Proszę o jakieś wskazówki.
  • #2 9372552
    Macio1986
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Kolego problem nieco dotyczy epoki kamienia łupanego i powiem Ci, że ciężko będzie uzyskać jakąś sensowną odpowiedź. Co do systemu to poszukaj gdzieś na aukcjach, może coś takiego będzie w rance do powieszenia na ścianie :) - Nie drwię z Twojego problemu, ale taka jest możliwość pozyskania tego systemu
  • #3 9373200
    jimasek
    Cytat:
    Kolego problem nieco dotyczy epoki kamienia łupanego i powiem Ci, że ciężko będzie uzyskać jakąś sensowną odpowiedź. Co do systemu to poszukaj gdzieś na aukcjach, może coś takiego będzie w rance do powieszenia na ścianie - Nie drwię z Twojego problemu, ale taka jest możliwość pozyskania tego systemu

Zdaję sobie z tego sprawę, choć myślałem że może ktoś coś znajdzie w swoich archiwach. bo mam backup ale tylko samego programu niestety system plików nie jest widoczny pod linuxem. Będę próbował jeszcze z nowymi wersjami LynxOS może podejrzę zawartość dysku. Dzięki i pozdrawiam
  • #4 9374647
    d3zynh
    Poziom 21  
    Ocena: 21
    No właśnie problem ze zdobyciem systemu będzie ale jest jeszcze LynxFS dla ratunku. Próbował kolega? Osobiście nie testowałem bo nie mam LynxOS'a... Odpisz co wyszło.
  • #5 10056375
    jimasek
    Komputer został wysłany do Włoch na serwis do producenta maszyny. Temat można zamknąć.
REKLAMA