logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 5520 brak obazu, jest tylko w trybie połączonych monitorów

giecik182 06 Kwi 2011 08:11 2489 5
REKLAMA
  • #1 9366271
    giecik182
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam problem dotyczący laptopa Acer Aspire 5520 a mianowicie, nie wyświetla mi się obraz na matrycy.

Jednakże po próbie podłączenia monitora zewnętrznego obraz na nim pojawia się i jest normalnym obrazem takim który powinien być wyświetlany na matrycy laptopa.

Kiedy chcę przełączyć we właściwościach na monitor laptopa jako główny nadal obrazu nie ma.

Lecz w trybie połączonym, kiedy obydwa monitory mają być jednym matryca zaświeca się na biało z rzadko usianymi pionowymi kolorowymi paskami (koloru czerwonego i niebieskiego).

Chciałem zapytać co może być tego przyczyną?
    Czy to może być taśma matrycy czy np inwerter?

Bardzo proszę o poradę
  • REKLAMA
  • #2 9366423
    digger123
    Poziom 16  
    Ocena: 49
    prawie że standard, grafa padla - albo kuleczki pod nia, wygrzej grafe, jak pojawi sie obraz na matrycy, to padły kulki BGA, samo wygrzanie nie zalatwi problemu jedynie przesunie go w czasie na kilka tygodni, trzeba bedzie postawic nowe kulki
  • REKLAMA
  • #3 9366491
    Janusz D
    Poziom 13  
    Raczej obstawiam taśmę łączącą płytę z matrycą (jeśli już coś z nią eksperymentowałeś) lub bardziej samą matrycę, bo skoro grafika laptopa potrafi wyświetlić obraz na zewnętrznym monitorze to chyba nie ma się co jej czepiać.
  • REKLAMA
  • #4 9368612
    giecik182
    Poziom 11  
    właśnie zakupiłem taśmę na portalu aukcyjnym jak przyjdzie to podepnę i odpiszę czy coś to dało ;)
  • REKLAMA
  • #5 9370166
    ossicw
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    witam!
    No cóz powiem tak wejdź w opcje grafiki NVIDIA,tam masz tryby pracy monitorów,chyba cos nie tak z doborem płyty.Ale jezeli chodzi o przełaczanie klawisz FN+ekran monitora- nie przełacza spoko tylko opcja grafiki ,napewno jest skrót klawiszowy ja jego nie znalazłem.
    POZDRAWIAM!
  • #6 9370359
    giecik182
    Poziom 11  
    co mi to da jeśli widać po w/w objawach że coś jest nie tak z obrazem (biały ekran i czerwone cienkie paski na matrycy) widać że nie w temacie (pewnie tylko nabijasz punkty) poza tym nie da się zmienić tego że ekran laptopa jest ekranem głównym :(

Poniżej znajduje się album ze zrobionymi przeze mnie zdjęciami lapka:

http://giecik182.fotosik.pl/albumy/827908.html
REKLAMA