logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N8 nie włącza się po zalaniu, działa tylko z ładowarką lub po włożeniu baterii

habrozaurus 07 Kwi 2011 04:15 5535 4
REKLAMA
  • #1 9370201
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Witam.
    Nokia n8 po delikatnym zalaniu. Bardzo delikatnym.
    Ma problem z włączeniem. Telefon można włączyć albo pod ładowarką, albo klika sekund po włożeniu baterii. Włącznik sprawny.
    Po włączeniu przycisk power działa jak należy, idzie wyłączyć tel, ale się go już nie włączy.
    Znalazłem w necie filmik, że niby jakaś patria n8 była wadliwa i posiadała te objawy. Czy ktoś wie od czego się tak dzieje ?
  • REKLAMA
  • #2 9902866
    Gumek99
    Poziom 2  
    Witam!
    Mam ten sam problem zalałem wyświetlacz, ale tylko środkową cześć telefon działał normalnie wszystko było wyświetlane pomimo zalania, ale z czasem zaczął siadać mi panel dotykowy, myślałem że to wina Panelu bo zalany wyświetlacz nie przeszkadzał w użytkowaniu.
    Kupiłem nowy Panel dotykowy i beż zmian wyświetlacz funkcjonuje, ale panel nie działa może ktoś wie co jest przyczyną? Jaką część trzeba wymienić aby działał panel???
    Proszę o podanie strony filmiku o zalanej N8.
    Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #3 9903042
    kamilek1307
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Też miałem zalaną n8, która nie włączała się. Po przywróceniu jej czynności życiowych nie działał dotyk. Wg serwisówki dotyk był sprawny i sprawdziłem go na innej N8 i rzeczywiście tak było. Po schemacie doszedłem, że wadliwy był układ magnetometer. W moim przypadku wylutowałem go i dotyk zaczął działać. A układ ten załatwiłem sobie z E52 bo tam taki sam był;) I telefonik śmiga;)
  • REKLAMA
  • #4 9903134
    Gumek99
    Poziom 2  
    Witam!
    Dzięki za info orientujesz się może jaki jest koszt tego magnetometru?
    Albo gdzie go dostać? teraz korzystam z Noki 7210i i chyba w niej nie będzie!!?
    A jak wygląda ten magnetometr można to gdzieś spr.? mam cała instrukcję z neta jak rozebrać N8 na czynniki pierwsze właśnie leży rozebrana bedę wdzięczny za info!!
    Pozdrawiam!!
  • #5 9903194
    kamilek1307
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Sciągnij sobie schemat i zobacz. ale jak nie masz hotaira i jakichkolwiek umiejętności to nawet się nie bierz za to bo szkoda telefonu bo tylko go uszkodzisz. Tak jak Ci pisałem ja magnetometer pozyskałem z e52 wiec nie płaciłem za niego. pozdro

na żółto Ci zaznaczyłem

Nokia N8 nie włącza się po zalaniu, działa tylko z ładowarką lub po włożeniu baterii
REKLAMA