logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja Mio C720 - kod R39+3+9939+0705 i pomarańczowy ekran, brak połączenia USB

myszur51 08 Kwi 2011 10:51 2792 3
REKLAMA
  • #1 9374453
    myszur51
    Poziom 1  
    Kupiłem Mio c 720 ale nie mogę jej uruchomić.
    Po włączeniu na ekranie ukazuje się kod R39+3+9939+0705 a potem uruchamia się pomarańczowy ekran i na tym koniec więcej się nie uruchamia.
    Po podłączeniu do komputera przez USB ładuje się bateria ale nie mogę uzyskać połączenia z Windows mobile.
    Jeżeli można coś z tym fantem zrobić proszę o pomoc?
    Chciałem rozblokować program z karty ale nic się nie dzieje.
    Czytałem na forum, że Mio C 720 można uruchomić z karty specjalnym programem.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 9374513
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    To R39+3+9939+0705 u góry ekranu to nie KOD a wersja rom-u.
    Skoro wisi na pomarańczowym ekranie z logiem mio na środku, to oznaka że ktoś nieumiejętnie próbował odblokować nawigacje i usuną domyślne pliki startowe.
    Jak masz kolego oryginalną płytę z mapkami to proponuje za jej pomocą przywrócić wszystko do stanu fabrycznego, sprawdzić czy na pewno to poprzedni właściciel skopał, i dopiero zabrać się za odblokowanie.
    Może się też nie obejść bez flasha nowym rom-em
    Napisz do mnie na PW lub e-mail to pomogę rozwiązać problem.
  • REKLAMA
  • #3 9381641
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1008
    dedopl

1. wyraz "logo" jest w PL nieodmienne ;) Nie zjadaj literek w "usunal" ;)

2. usuniecie "plikow startowych" (jak mniemam, wg. Ciebie z flasha, z Miomap) nie powoduje takich objawow - MENU urzadzenia powinno sie wyswietlac. Jesli sie NIE wyswietla, uszkodzone jest firmware. A te "pliki" nie latwo "usunac", hehehe :)

3. nie pisz bzdur !! Z zadnej plytki zadnych plikow sie nie przywroci, jesli niema kontaktu USB z komputerem!

myszur51 - Osobiscie BAL BYM sie pomocy kogos na PW, kto sugeruje tak ewidentne bzdury..

Prosto mowiac - mysle ze jesli tak sie urzadzenie zachowuje, to Firmware jest ewidentnie do ponownego wgrania. Wykonanie tego samodzielnie jest dosc mocno ryzykowne - mozesz zalatwic urzadzenie jeszcze bardziej ;/
  • #4 9381867
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Trzeba zaprogramować na nowo urządzenie - niestety w większości przypadków nie obędzie się bez rozebrania i lutowania.
REKLAMA