logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć napisy dla niesłyszących

Taadeek 08 Kwi 2011 20:37 94100 8
REKLAMA
  • #1 9376566
    Taadeek
    Poziom 10  
    Mam kablówkę UPC, od paru dni na TVP1, TVP2 i na TVN (cyfrowym) pojawiły mi się napisy dla niesłyszących. Nie mam pojęcia jak je wyłączyć. Zmieniałem strony telegazety i nic. Mam roczne dziecko, którego ulubioną zabawką jest dekoder oraz pilot, podejrzewam, że coś ustawił. Proszę o pomoc, bo strasznie to denerwuje.
  • REKLAMA
  • #2 9376637
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 470
    W instrukcji użytkownika telewizora i dekodera nic o tym nie piszą ?
  • #3 9376683
    Taadeek
    Poziom 10  
    Nie wiem, nie szukałem. Gdzieś są pochowane te instrukcję, stwierdziłem, że może ktoś miał już podobny problem i będzie szybciej.
  • REKLAMA
  • #4 9376845
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 470
    Na pewno te instrukcje można znaleźć w internecie w formie pdf i najszybciej będzie je ściągnąć i przeczytać .
  • #5 9438802
    ziben21
    Poziom 2  
    Też dziś szukałem odpowiedzi na to pytanie i znalazłem je w instrukcji obsługi pilota do dekodera ... wciskamy klawisz "i" i na dole są opcje do wyboru dźwięk polski najczęściej można zmienić na polski dolby digital na przykład a niżej opcja napisy domyślnie jest polski zmieniamy na brak i znikają denerwujące napisy ;] Pierwszy mój post mam nadzieje ze pomogłem

Moderowany przez Pablo1964:

Za wymuszanie punktów za pomoc udzielam ostrzeżenia.

• REKLAMA
  • #6 9452648
    ziben21
    Poziom 2  
    nie mam pojęcia co to są punkty szukałem odpowiedzi na takie pytanie i się tu zarejestrowałem bo sam znalazłem odpowiedz to napisałem o tym żeby następnym takim jak ja było łatwiej i jest oftop bo ktoś mi zaśmiecił skrzynkę pocztowa ostrzeżeniem mam gdzieś punkty , chce znaleźć jak najszybciej odpowiedź na moje pytanie ale wole szukać niż pytania zadawać , mogę mieć bana bo po takim podejściu aż odechciewa się pomagać

Proszę poprawić pisownię. [Pablo]
  • REKLAMA
  • #7 20596641
    piotr1429
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Z kolei w dekoderze do naziemnej telewizji cyfrowej (nie pamiętam teraz nazwy) wyłączyłem napisy dla niesłyszących w TVP INFO wchodząc w MENU szukałem > dźwięk polski i zmieniałem (kolejno wskakiwały inne języki..., aż znalazłem napis > WYŁĄCZONY i napisy dla niesłyszących zniknęły. Pozdrawiam
  • #8 20596707
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 948
  • #9 20596868
    darts
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    r103 napisał:

A ty r103 przynajmniej pomogłeś w tym temacie ? Bo jakoś nie widzę, a krytykujesz. Są tacy co odwiedzają stare tematy i tam się dowiadują poooo wielkim czasie jak rozwiązano problem - czyli nie w dwa dni. Tak bywa czasem, że to trwa. Dla Ciebie - Drewniany szpadel. Do zakopania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z kablówką UPC zgłasza problem z napisem dla niesłyszących na kanałach TVP1, TVP2 i TVN. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie instrukcji obsługi telewizora i dekodera, które można znaleźć w internecie. Użytkownicy podali konkretne kroki do wyłączenia napisów: w przypadku dekodera należy nacisnąć klawisz "i" na pilocie, a następnie zmienić opcję napisów z "polski" na "brak". Inny użytkownik opisał, jak wyłączyć napisy w dekoderze do naziemnej telewizji cyfrowej, przechodząc do MENU i zmieniając język dźwięku na "WYŁĄCZONY".
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA