logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przy podłączeniu Nokii 6210 Navigator przez USB komputer się resetuje!

viermin 08 Kwi 2011 23:51 2682 4
REKLAMA
  • #1 9377524
    viermin
    Poziom 9  
    Witam!

Mam problem odnośnie połączenia między moim telefonem a komputerem. Gdy komputer tylko wyczyta telefon, następuje reset komputera i tak w kółko dopóki nie odepnę telefonu od kompa.

Na innych komputerach działa normalnie, komputery się nie resetują, wymiana plików na poziomie.

Przy 1 podłączeniu telefonu do komputera nic się nie działo - mimo tego, że go czytało, jednak transfer danych nie miał miejsca! Być może wdał się wirus i stąd problemy. Komputer skanowany był antywirusem, jednak dla mnie to nie wystarczyło - zeskanowałem programem Combofix (dołączam Log)

Sprzęt:
    Windows XP Profesional
    Telefon Nokia 6210 Navigator
    Kabel CA-101
    Posiadam oprogramowanie Nokia PC Suite - próbowałem połączenia przez bluetooth jednak komputer nie wyszukuje telefonu (nie jestem pewien czy mój komputer w ogóle ma taką możliwość - stary dziad)
    Przy podłączeniu Nokii 6210 Navigator przez USB komputer się resetuje!
    Załączniki:
    • ComboFix.txt (26.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9379668
    viermin
    Poziom 9  
    "The version of Nokia Connectivity Cable Driver already installed on this computer is newer than the one you are trying to install. Installation will not continue."

Oto komunikat który wyskoczył mi przy instalacji w tłumaczeniu przez google:

Wersja pakietu Nokia Connectivity Cable Driver już zainstalowana na tym komputerze jest nowsza niż ta, którą próbujesz zainstalować. Instalacja nie będzie kontynuowana.

Co teraz?
  • REKLAMA
  • #4 9381431
    kodz4k
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Na wszystkich usb'ekach próbowałeś ?
    Jest jeszcze jedna opcja, może w biosie masz zaznaczone "usb +5V"
    zmień na disable
  • #5 9381505
    viermin
    Poziom 9  
    na wszystkich usb to samo, aczkolwiek w południe podłączyłem telefon - komputer się nie zresetował - a na wyświetlaczu telefonu widniał komunikat:

"Zmienić tryb połączenia USB? Grozi to uszkodzeniem pamięci masowej. Jeśli transfer jest w toku"

tzn. w telefonie miałem włączony odtwarzacz muzyki - wczoraj wysłałem znajomemu jakieś mp3, po wysłaniu nie korzystałem więcej z telefonu.

Mogłem teraz wymieniać dane między telefonem, a komputerem (korzystając z okazji, że się nie zresetował), lecz gdy wyłączyłem odtwarzacz i bluetooth nastąpił restart kompa.
REKLAMA