logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w Windows XP po zmianach w Menedżerze urządzeń przez brata

awess 03 Lis 2004 16:42 927 7
REKLAMA
  • #1 958072
    awess
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    wlaczan np win ampa i nic w wirzy nie leci, tak samo w grze, polaczenie z wierza jest napewno ok bo przy starcie systemu (xp pro) jest powitalny dzwiek. wszystko bylo ok i nagle przstalo dzialac wiec drivery do karty dzwiekowej tez chyba mozna wykluczyc, mlodszy brat cos majstrowal w menadzerze urzadzen w procesach i mogl cos wylaczyc. jaka moze byc tego przyczyna??
  • REKLAMA
  • #2 958161
    Krist0
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam.

Nie instalowałeś przypadkiem czegoś ostatnio ?.

Pozdrawiam :).
  • REKLAMA
  • #3 958173
    awess
    Poziom 16  
    wczoraj instalowalem demo nfsu 2 ale wczoraj wszystko dzialalo po instalacji. a dzis przestalo. nie wiem czemu ale juz jest dobrze, samo sie zreperowalo :D
  • REKLAMA
  • #4 958178
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Zobacz czy we właściowościach audio nie są pościszane "suwaki" lub wyłączone żródła dźwięku.
  • #5 958311
    awess
    Poziom 16  
    jednak dalej to samo, win amp gra a nic nie slychac, ale np dzwieki gg slychac, a suwaki juz sprawdzalem
  • #6 958312
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Jesli nie pomoze w ustawieniach to proponuje abys wszedl w panel sterowania-system-menager urzadzen i wywalil z tamtad karte dzwiekowa i od nowa zainstalowal to na 100 proc. pomoze
    pozdrawiam Kuba
  • REKLAMA
  • #7 958317
    awess
    Poziom 16  
    juz sam nie wiem, wylączyłem i włączyłem win ampa i znowu dziala głos
  • #8 958436
    karolb
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    no to masz super winapa ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w systemie Windows XP po zmianach dokonanych przez brata w Menedżerze urządzeń. Pomimo poprawnego połączenia z wieżą i obecności dźwięku powitalnego systemu, aplikacje takie jak Winamp i gry nie emitują dźwięku, choć dźwięki komunikatora GG są słyszalne. Sprawdzono ustawienia głośności i źródła dźwięku, które nie były wyciszone. Sugerowano reinstalację sterowników karty dźwiękowej poprzez usunięcie jej w Menedżerze urządzeń i ponowną instalację. Problem jednak samoczynnie ustąpił, a dźwięk w Winampie zaczął działać po jego wyłączeniu i ponownym włączeniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA