logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz Diora CD 704 - Błąd Err 4, 7, 6, 8 po podłączeniu zasilania

SZYDZIU 12 Lut 2003 21:08 2136 3
REKLAMA
  • #1 99688
    SZYDZIU
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam!
    Dostałem odtwarzacz kompaktowy który po podróży się zepsuł :(. Po podłączeniu zasilania na wyświetlaczu pojawia się napis Err 4 i po chwili 4 zmienia się na 7 następnie 6 potem 8 i tak w kółko. Nie mam pojęcia o co w ogóle chodzi. Gdyby ktoś kiedyś coś takiego widział i mógłby coś szepnąć to byłoby miło :D Z góry dziękuje. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 100040
    kocek
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Miałem podobne cuda z tunerem i ze wzmacniaczem diory, w obu przypadkach był to na 100% procesor sprawdziłem to podstawiając z dobrego sprzętu od kumpla jednak kiedy kupilem te ukladziki okazało sie że są źle zaprogramowane (chyba) bo oba sprzęty niechciały chodzić,dla pewności jeszcze raz przelozylem z dobrej i wszystko ok.
    Wkońcu sprzety poszly na złom bo nieopłacało sie juz w niego inwestowac bo te ulkady sa cięzkie do zdobycia i drogie.
  • REKLAMA
  • #3 100119
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    sprawdz tranzystor na płycie cd pod mechanizmem cd jest tranzystor na radiatorze trzeba go sprawdzić i okolicę tranzystora jest tam jeszcze w okolicach inny tranzystor też trzeba go sprawdzić sory że nie piszę konkretnie ale opisuj ę to z głowy i nie pamiętam oznaczeń
  • #4 100157
    SZYDZIU
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    sprawdziłem tranzystorki wszystkie są ok. ale zauważyłem brak napięcia na stabilizatorze +5v i nie mogę dojść przyczyny
REKLAMA