logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki system komunikacji zastąpić Intervox w przedszkolu?

Kapek 03 Lis 2004 22:11 1163 5
REKLAMA
  • #1 959065
    Kapek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam.
    Sytuacja jest nastepujaca: Przedszkole, cztery sale z dziecmi i szatnia.
    Rodzic przychodzi po dziecko, pani z szatni naciska odpowiedni guzik i w
    odpowiedniej sali w glosniku slychac, zeby dziecko zeszlo na dol. Lacznosc w
    druga strone takze potrzebna. Dotychczas byl to Intervox, oczywiscie juz
    nieprodukowany....
    Jezeli ktos podpowie bede bardzo wdzieczny.
    Pozdrawiam.
    [h]
  • REKLAMA
  • #2 959277
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Witam.
    Na dzięń dzisiejszy pozostaje tylko jedna propozycja. Reanimacja intervoxa. Wymienić isostaty ewentualnie uszkodzone głośniki, żarówki zastąpić np. diodami. To będzie najtańszy koszt urządzenia. Jeśli przyszło by do wymiany na inny zawału dostanie księgowa.
    Podwinąć rękawy i do roboty.

Jartech

:D
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • REKLAMA
  • #3 966662
    Kapek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Dziekuje Jartech. I chyba tak zrobie. Myslalem tez o domofonie, ale nie chca ruszac instalacji bo natynkowa i pomalowana:).
  • REKLAMA
  • #4 967123
    andmak
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    W przedszkolu mojej córki jest najzwyklejszy domofot trójprzewodowy. Można wykożystać starą instalacje.
  • REKLAMA
  • #5 967565
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Witam.
    Można zastosować domofon.
    O ile pamięć mnie nie myli bo dawno nie miałem do czynienia z intervoxem to instalacja jest 2 żyłowa. Ale to tak na marginesie co do zastosowania konkretnego typu zestawu domofonowego.
    Teaz tak: Trzeba zakupić centralkę np. CYFRAL( instalacja 2 żyłowa) minimum 4 abonencką koszt ok 300 zł plus 4 sztuki unifonów koszt 50-60 zł za jednego, zasilacz ok 15-40 zł. Jak się szefostwo przedszkola zgodzi czemu nie.

Jartech

PS
    Ceny Cyfrala podawane ze sklepu, nie hurtowe.
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • #6 967777
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Wydaje mi się ze znaczenie tu ma forma głośnomówiąca na salach przedszkolnych. Trzeba by tu zastować coś w rodzaju radiowęzła z kierowanym wywołaniem. Jezeli pani przedszkolanka nie musi odpowiadać - Już idzie ( co jest logiczne że nikt nie zapyta czy jest Jolka?!!!)
    Prosty układa na małym wzmacniaczu, isostacie można dodać sygnał wywołania.Robiłem coś takiego kiedyś dla PZU do wywoływania klientów do okienek. Prościzna dla amatora.
    Pozdr. J.
REKLAMA