logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę o pomoc monitor sie wyłącza i faluje na boki .

Juntal 04 Lis 2004 12:11 1178 5
  • #1 960154
    Juntal
    Poziom 2  
    Witam serdecznie

Mam oto taki problem monitor faluje mi na boki i wystepuja takie smugi cieżko mi to opisać. No i drugi problem to po jakimś okresie czasu monitor poprostu gaśnie (lampka pali sie na zielono i trzeba monitor wyłaczyć i właczyć ponownie ) Monitor jest doś stary ma 5-6 lat (Multiscan ) no i jestem na kupnie nowego monitora i ile moze jeszcze mi ten monitor pociagnać zanim kupie nowy ?
  • #2 960263
    Wojtek41
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Sprawdz kondensator elektrolit w zasilaczu...!
    Jeśli to się działo powoli, a nie z dnia na dzień..?
  • #3 960337
    Juntal
    Poziom 2  
    Na poczatku delikatne drganie co jakies 15-30 minut pozniej te drgania stały bardziej wyraziste no i teraz zaczoł sie wyłanczac co jakis czas no i jeszcze dodam ze obudowa jest dos goraca a chyba takie nie powinna być
  • #4 960375
    Wojtek41
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Ale nadal nie wiem, czy do tego uszkodzenia doszło z dnia na dzień, czy sytyacja się pogarszała coraz bardziej od np. miesiąca..?
  • #5 960408
    Juntal
    Poziom 2  
    Nie uszkodzenie doszlo z dnia na dzien no i wlasnie przed chwila rozkrecilem obudowe i radiatror jest poprostu nie do dotkniecia . Nie jestm jakims fachowcem(ratuje mnie ojciec elektryk) nie znam sie zabardzo na elektonice no i na dodatek nie mam schematu tego monitora :[
  • #6 960625
    Kalik
    Poziom 24  
    Ocena: 6
    Witam! Napisz dokładnie jaki radiator dotykasz, przetwornicy, poziomego, pionu czy jeszcze cos innego nadmierne grzanie może byc spowodowane wieloma przyczynami np. nieprawidłowe zasilanie, wyschnięte elektrolity w obwodzie zasilania tego układu, uszkodzony półprzewodnik lub element bierny np rezystor. Napisz coś więcej na temat gdzie dokładnie sie grzeje a pewno znajdzie sie wielu, którzy Ci z przyjemnościa pomogą:) Pozdrawiam
REKLAMA