logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NavComm TK-750 po zalaniu - jak uruchomić odbiornik i sprawdzić polaryzację?

15 Kwi 2011 22:42 2132 3
REKLAMA
  • #1 9405500
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 9405782
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    Są widoczne zanieczyszczenie, korozja?? Jeśli tak to na początek dokładne mycie tylko że w płytce dwustronnej może wyżreć przejścia pomiędzy górą, a dołem to już problem.

Ps.
    Skoro nie wiesz jaka jest polaryzacja to nie łap się za tą robotę, bo może wylądować faktycznie w koszu ta maszyna. Masa jest zapewne na obudowie. zresztą to można sprawdzić po np. kondensatorach, gdzieś fotka akumulatora itp. Trochę wyobraźni i praktyki, inaczej poślesz to w zaświaty. Zależy też ile to radio po zalaniu było podłączone do akumulatora i które miejsca zalane, bo czasem nie ma co naprawiać.
  • REKLAMA
  • #3 9406557
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 13266173
    amadeoen57
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Odświeżam temat, nie będę zakładał nowego, mam problem a TK750. Problem wynikł z mojej winy(niestety). Po wymianie ogniw, zamieniłem + z -, dymek poleciał ale nie bardzo widać z kąt, na płytce nie skopcone. Teraz po włożeniu aku radio włącza się na sekundę a potem jest martwe, trza wyjąć baterie i znowu można je na chwilkę załączyć. Miał ktoś już taki przypadek?

Regulamin pkt 3.1.19.
    To załóż Nowy Temat a o "podpinaniu się" - zapomnij.
    [SP5ANJ]
REKLAMA